Осінній Салон "Високий Замок -2018"

Афіша - Виставки - Осінній Салон "Високий Замок -2018"

Афіша - Виставки - Осінній Салон "Високий Замок -2018"

Усі три поверхи Львівського Палацу мистецтв будуть задіяні мистецькою частиною, адже імпреза складається з п'яти частин.

Буде:

виставка робіт учнів мистецьких відділень та художніх шкіл,

виставка українського плакату,

виставка студентської творчої графіки кафедри книжкової та станкової графіки Української академії друкарства,

виставка-вшанування метра, що відійшов у вічність, - Григорія Смольського.

І сам конкурс "Осінній Салон "Високий Замок-2018".

Удруге в межах Осіннього Салону на першому поверсі Львівського палацу мистецтв буде виставка робіт від дітей із мистецьких відділень та худжожніх шкіл Львівщини. В області є 41 мистецьке відділення, де дітей навчають малювати та три школи - Львівська художня школа ім. Новаківського, Дрогобицька художня школа та Самбірська школа декоративно-ужиткового мистецтва.

На виставку потраплять найкращі роботи учнів. Цього року буде представлено - живопис, графіку та скульптуру. Осінній Салон - це конкурс, так і у нас є конкурс. На виставку потраплять близько 200 найкращих робіт. У журі конкурсу відомі художники, серед них - Орест Скоп, Любомир Медвідь, 

- координатор цього проекту, директор методичного кабінету навчальних закладів мистецтва і культури при Департаменті з питань культури, національності і релігії Львівської облдержадміністрації Мілена Медвідь.

Виставка Українського плакату студентів кафедри дизайну Національного лісотехнічного університету України, буде присвячена до 145 річниці їхньої alma mater та 25-річчя статусу "університет". Буде представлено творчий доробок студентів – понад 40 плакатів, переважно екологічної тематики.

Як зазначив кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри дизайну НЛТУ України Юрій Ямаш, плакат є складним та інтелектуальним видом мистецтва, який вимагає досконалого володіння образотворчими засобами (рисунок, живопис, композиція, комп’ютерна графіка), вміння філософського мислення та логічного аналізу, знання семіотики та семантики, основ психології та соціальної політики.

Цього року у межах Салону вшанують виставкою метра, що відійшов у вічність, - Григорія Смольського. "Григорій Смольський – учень школи Олекси Новаківського. Він і дотепер нерозкрита сторінка. Він настільки самобутній, що не вкладається у жодну мистецьку рамку. Це чоловік, який відкрив Космач, написав книгу про Довбуша, мав гарне почуття гумору", - розповідає головний художник Львівського палацу мистецтв, заслужений діяч України Орест Скоп.

Автор невеличких колоритних пейзажів, зокрема з Гуцульщини (околиці Космача, Косова) та Бойківщини (Славське, Гребенів, Сколе), паризьких етюдів. Працював у жанрі пейзажу, портрета, натюрморту, створив цілий ряд жанрових композицій, займався графікою.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах