Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події"

Афіша - Виставки - Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події"

Афіша - Виставки - Фотовиставка "Майдан 2014. Люди та події"

В експозиції представлені роботи київського фотографа, співробітника Посольства Німеччини в Україні Володимира Кліщевського.

Сам фотограф так згадує події Майдану:
"...О 4 годині ранку 1 грудня найбільший мирний мітинг-протест студентів, який зібрався у Києві на Майдані Незалежності, спробували жорстоко придушити. Важко постраждало майже півсотні студентів, які народились уже за часів незалежної України. Це викликало нечувану реакцію суспільства, яке негайно вийшло на мирну акцію непокори силі, солідаризуючись із постраждалими. І вже 2 грудня до центру Києва зійшлось близько 800 тисяч людей, які вимагали не тільки курсу на Європу, але й розбудови держави за європейським зразком.

Повторна спроба влади придушити виступ привела до зведення барикад і наметів у центрі міста, де було утворено штаб громадської самооборони, аби захистити мирних людей. Наметове революційне містечко почало жити своїм життям. Постійно в межах містечка проводились збори, які збирали десятки тисяч людей, що приїздили з усіх куточків України підтримати мирну акцію протесту проти свавілля влади.
Щонеділі відбувались народні збори, які збирали щоразу не менше ніж півмільйона людей.

Тут виступали провідні опозиційні державні діячі, бізнесмени, вчителі, лікарі, художники, письменники, музиканти, селяни і робітники, солдати і студенти... Тут створили каплицю, вільний університет, кухню, медичну частину. Містечко чекало на зважені кроки влади, аби порозумітись. Проте влада не чула й не бачила мільйонів людей..."

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах