Виставка "(не)означені"

Афіша - Безкоштовно - Виставка "(не)означені"

Афіша - Безкоштовно - Виставка "(не)означені"

Спадками ХХ століття серед іншого є незліченні та неозначені могили і мільйони убитих. Їхні імена часто невідомі. А якщо відомі, то насамперед у родинних переказах. Безіменні у числах, вони стають символами та об’єктами пам'ятей, політик та досліджень. Водночас теми пов’язані з масовим насильством, все ще є мало осмисленими, особливо локально. Їх й надалі використовують та підпорядковують вузьким ідеологічним рамкам та політичним цілям. Виставка “(не)означені” покликана дати імпульс ширшим рефлексіям та осмисленню травматичних і все ще не проговорених тем про наше минуле.

Основою виставки є роботи Нікіти Кадана, які складаються з трьох серій: “Хроніки“, “Погром“ та "Національний ландшафт". Через мистецьке опрацювання фотографій жертв найстрашніших масових злочинів ХХ століття, Нікіта звертається до теми насилля і ставить питання про небезпеки заідеологізування і маніпулювання, витіснення “незручної історії“ та наслідків “конкуренцій пам’ятей“.

Особливістю виставки є залучення дослідників, насамперед істориків, але теж представників таких дисциплін як філософія, антропологія, психіатрія, література, право, візуальні студії. Це автори та авторки з України, США, Польщі, Великобританії, Німеччини та Нідерландів, які працюють з джерельними матеріалами та беруть участь у сучасних дискусіях про ці теми.

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Безкоштовно
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах