Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня)

Новина - Дозвілля та їжа - Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня)

Новина - Дозвілля та їжа - Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня)

Дозвілля та їжа
13 квiтня 2018 17:28

Скільки часу ви витрачаєте на ранкову каву? А на похід по магазинах? Вам знадобиться всього кілька хвилин для того, щоб переглянути огляд найкращих подій вихідних. Зате заняттями на вікенд ви будете забезпечені, VG Львів  гарантує.

 Більше заходів в розділі афіша Львова


Опера "Сільська честь"

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото

Дівчина Сантуцца усім серцем покохала свого односельчанина Турідду, і, повіривши його обіцянкам одружитись з нею, зв’язала з ним свою долю. Але недовгим було щастя Сантуцци…

Турідду, до того, як піти у солдати, був заручений з красунею Лолою. По-вернувшись зі служби, він застав Полу дружиною Альфіо. Наче забувши про свою прихильність до Лоли, Турідду втішається коханням Сантуцци. Але варто було Лолі пококетувати з ним, пообіцяти свої пестощі, як у Турідду знов прокинулось давнє почуття і  він  забув про Сантуццу.

Зазнаючи мук ревнощів, Сантуцца виливає своє горе Лючії, матері Турідду. Побачивши Турідду, Сантуцца дорікає йому за зраду, благає не кидати її. Турідду глухий і байдужий до страждань дівчини. Його думками неподільно володіє Лола. Він грубо відштовхує Сантуццу і поспішає слідом за Лолою. В нестямі від образи й ревнощів Сантуцца викриває Альфіо таємницю зради його дружини. Вражений Альфіо присягається помстити Турідду.

Біля таверни Турідду частує односельчан вином. З’являється Альфіо. Турідду пропонує йому випити келих вина, але Альфіо відмовляється. Турідду здогадується, що Альфіо стали відомі його стосунки з Лолою. Незабаром він переконується в тому, що між ним і Альфіо виникла смертельна ворожнеча і тільки кров’ю можна змити образу.

Гірко каючись у своїй невірності, Турідду просить матір потурбуватись про Сантуццу. Попрощавшись із старенькою, він прямує на околицю, де на нього- вже чекає Альфіо.

Поєдинок для Турідду закінчується трагічно.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:15 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 300 грн.

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 1

 

Вистава "За двома зайцями". Прем'єра

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 2

"Брехня править світом. Брехня лицемірна, брехня двулична. Брехня, як засіб замилювання очей, брехня, як шлях до збагачення. Брехня, як символ теперішнього часу. Брехня, як поїзд до вершин влади, як засіб обману електорату і спосіб збагачення. Така брехня згодом спричиняє революції, адже все таємне стає явним.

З іншого боку – довіра. Ми віримо навіть тоді, коли брехня розвіяна, навіть тоді, коли маємо докази. Навіть тоді, коли весь світ кричить, що нас обдурили. На брехні будуються замки – вони повітряні, на брехні створюються сім'ї – вони недовговічні, з брехні складають долі – трагічні долі. Від брехні народжуються діти – нещасні діти. Брешіть і добрешетеся…"

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької
 
Коли:

15 квітня, 12:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 60 грн. до 150 грн.

 

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 3


Концерт INNA  у Львові

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 4


Inna  — співачка, виконавиця танцювальної музики в Румунії. Вона розпочала виступи з "Play & Win" в 2008 році, в цьому ж році був запущений і перший сингл "Hot". Дівчина встигла завоювати симпатії в країнах східної Європи. Найвідомішим хітом співачки стала пісня "Hot".

10 серпня 2009 року співачка випустила дебютний альбом в Румунії, а вже на початку вересня альбом виходить на території Росії — його випустила компанія "RDS Records". Тепер Inna приїхала до Львова аби завоювати ще й українського слухача. 

Коли: 13 квітня

Де: Нічний клуб Малевич, пр. Чорновола, 2

Скільки: 500-2000 грн


Вистава "Ревізор"

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 5

За 180 років сценічного життя класичний твір Миколи Гоголя "Ревізор" пережив величезну кількість прочитань та інтерпретацій у різних куточках світу. В театрі імені Марії Заньковецької до п’єси звертались лише раз – у 1922 році, коли театр перебував ще у місті свого заснування Києві, поставив виставу один з корифеїв заньківчан Олександр Корольчук.

Який він – Хлестаков нашого часу, що своєю появою розбурхує вади сонного містечка та демонструє різні прояви слабкості людської істоти? Діапазон можливої його яви величезний – шахрай, дурник, мудрець, мисливець, здобич, пророк і, навіть, месія… Режисер вистави Вадим Сікорський обранням на роль Хлестакова Юрія Хвостенка, актора експресивного та, одночасно, ліричного темпераменту, задає певний тон постановці. Адже Хлестаков може бути і персонажем стихійної природи, який пристрасно вживається у кожного разу нову, щойно придуману ним небилицю, заманюючи у вир гри глядача.

Фантасмагорійності та гротеску виставі додасть сценічне рішення Наталії Тарасенко – персонажі постануть у "шкірі" різноманітних звірів та птахів у барвисто-розписній декорації. Отож, роздуми постановників над похмурим гоголівським "Ревізором" очікуються з елементами казковості, але, як і передбачає таке забарвлення – за видимою легкістю виблискуватиме алегорія тваринної природи людини у яскравому привабливому вбранні. Придивімося до героїв відомої історії ще раз.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:13 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 60 грн. до 200 грн.

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 6


Концерт Тоні Матвієнко з оркестром

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 7


Українська співачка Тоня Матвієнко вирушить у тур містами України. Вже у квітні вона порадує своїх фанів виступами з симфонічним оркестром BRAVISIMO. До музичної програми увійдуть відомі хіти виконавиці, а також музичні твори династії Матвієнко.

Коли: 13 квітня

Де: Культурно-освітній центр ім. Олександра Довженка, проспект Червоної Калини, 81

Скільки: 90-320 грн


Вистава "Дама з камеліями" 

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 8

"Дама з камеліями" - це історія про одну з масок, яку одягає жінка, щоб вижити у жорстокому світі чоловіків. Доля куртизанки - мати все, залишаючись ні з чим. У шаленому танці переплелися: кохання, гроші, обов'язок, прагнення щастя та жорстока реальність, яка ніколи ні перед чим не зупиняється. Вишукані жінки, що шукають загублену, колись у раю, любов та чоловіки, що прагнуть насолоди, адже пам'ятають п'янкий смак грішного плоду. А ще... ще промінь чистого кохання, яке не має права існувати, бо є абсурдним за своєю природою. Адже важко повірити у те, що грішна жінка може віддавати і не просити нічого, окрім почуття, що дає крила. Почуття, що змушує небо і землю мінятися місцями.

"Дама з камеліями" - це легенда про людей, що живуть в імлі аромату п'янкої квітки.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:14 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 50 грн. до 100 грн.

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 9

 


Опера Трубадур

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 10

Ніч. Варта охороняє замок графа ді Луни. Феррандо розповідає, що коли граф ді Луна та його брат були ще немовлятами, до замку потрапила стара циганка. Незабаром одне з немовлят тяжко захворіло. Вважаючи, що це сталося від чародійства, старий граф наказав розшукати циганку і спалити її на вогнищі.

Граф ді Луна кохає Леонору, але вона любить невідомого йому трубадура. Випадково зустрівшись із ним, вражений граф дізнається, що це Манріко — ватажок народних повстанців, і викликає його на двобій.

Дія II

Циганський табір. Азучена розповідає Манріко про трагічну загибель матері і свою помсту. Горе нещасної Азучени, яка замість сина графа, спалила свою дитину, зворушує Манріко.

Стривожена Азучена, зрозумівши, що обмовилась, запевняє Манріко, що він її син. Манріко сумує, що Леонора повірила чуткам про його смерть і пішла в монастир.

Ді Луна з групою своїх воїнів на подвір’ї монастиря чекає Леонору, щоб примусити її стати своєю дружиною. Поява Манріко руйнує цей задум.

Дія III

Табір війська графа ді Луни біля мурів замку Кастеллор.

Вводять стару Азучену. Феррандо пізнав у ній циганку, яка вкрала брата ді Луни. Розгніваний граф наказує кинути Азучену у в’язницю.

Каплиця в замку Кастеллор. Скінчився весільний обряд. Виходять радісні Леонора і Манріко. В цей час Манріко одержує звістку, що Азучена в руках графа ді Луни. Він поспішає рятувати свою матір.

Дія IV

Бій із військом графа ді Луни закінчився поразкою повстанців. Манріко і його друзі потрапили в полон. Леонора обіцяє графові стати його дружиною, якщо він подарує життя коханому.

Діставши розпорядження про помилування Манріко, Леонора випиває отруту, бо воліє вмерти, ніж підкоритися графові.

В’язниця. Манріко та Азучена чекають страти. Леонора вмовляє Манріко негайно покинути в’язницю. Манріко кличе її з собою. І тільки тоді, коли Леонора вмирає, Манріко розуміє, якою великою була її любов. Обманутий граф ді Луна наказує стратити Манріко. Від умираючої Азучени граф дізнається, що стратив свого брата.

Диригент – Володимир Гарбарук

Художник-постановник – Михайло Риндзак

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:14 квітня, 18:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 50 грн. до 300 грн.

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 11


Балет  "Білосніжка та семеро гномів" 

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 12

Балет польського композитора Богдана Павловського "Білосніжка та семеро гномів" – подарунок театру найменшим глядачам.

Старовинна чарівна казка братів Грімм звучить особливо проникливо в хореографії балетмейстера Ігора Храмова. Знайомий з дитинства сюжет про юну красуню Білосніжку, дочку Короля, яку пихата чаклунка мачуха виганяє з дому, стає історією про дружбу і вірність. Добре серце Білосніжки, її лагідний характер і чуйність допомагають їй вижити в дрімучому лісі. Забавні лісові Гноми щиро полюбили дівчинку і прихистили у себе. І ніякі чари і підступи не переможуть Любов.

Цей спектакль наповнений прекрасними танцями Білосніжки, завзятих гномів, звірів і птахів, які допомагали Принцу розбити чари злої королеви і з’єднати свої серця з прекрасною Білосніжкою.

Де:Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької

Коли:15 квітня, 12:00

Адреса:пр. Свободи, 28

Телефон:+38(032)255-49-60

Ціна:Від 40 грн. до 300 грн.

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 13


Вистава "Віяло леді Віндермір"

Розслабся: куди піти у Львові на цих вихідних (13 - 15 квітня) фото 14

"Ця п’єса з’явилался в Оскара Уайльда на зламі існування суспільства, а точніше, його переходу від строгого консерватизму до творення нової капіталістичної держави, коли одні етичні норми помирали, а інші народжувалися. Сама історія про те, як з дрібниць можна роздути скандал і, навпаки, як великі і мужні вчинки залишаються скромними та не поміченими", – розповідає про виставу режисер н. а. України Федір Стригун.

Де:Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли:15 квітня, 18:00

Адреса:вул. Лесі Українки, 1

Телефон:+38 (032) 235-67-62

Ціна:Від 40 грн. до 150 грн.


А ТАКОЖ:


Фестиваль "Святкуймо Воскресіння разом" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2061776 

Фестиваль Вільної Музики 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2073463 

Фестиваль "Французька Весна" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2073395 

Великодня квест-хатинка 
https://lviv.vgorode.ua/event/children/2073451 

Фестиваль писанок 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2063841 

Рок-метал-фестиваль "Reductor" 
https://lviv.vgorode.ua/event/festival/2083550 

Довгі ночі короткого метра 
https://lviv.vgorode.ua/event/club_movie/2088293 

Черкаський народний хор 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073465 

Антон Слєпаков 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073464 

Музичний проект "Лінія Маннергейма" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073472 

Бардівський вечір 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2084875 

Концерт The Hypnotunez та La Mathilde 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073469 

Концерт "Big opera show" 
https://lviv.vgorode.ua/event/concert/2073467 

Акція "Квіти для Митної" 
https://lviv.vgorode.ua/event/gratis/2091314 

Безкоштовні комп’ютерні майстер-класи у Papashon 
https://lviv.vgorode.ua/event/lecture/2084876 

День відкритих дверей у Ботанічному саду 
https://lviv.vgorode.ua/event/exposition/2091383 

Відкрита презентація техніки MAN 
https://lviv.vgorode.ua/event/lecture/2091380 

Прем'єра вистави "Боженька" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/2048365 

Вистава "Пустотливе жабеня" 
https://lviv.vgorode.ua/event/teatry/1878766 

Вистава "Півонієвий ліхтар" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1279393 

Вистава "Ножі в курях, або Спадок мірошника" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1150753 

Вистава "По щучому велінню" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/608608 

Вистава "Свідоцтво про життя" 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/2081840 

Вистава "За двома зайцями". Прем'єра 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/2026071 

Таємниця Лісовичка. Прем'єра вистави 
https://lviv.vgorode.ua/event/children/2055484 

Раптом минулого літа 
https://lviv.vgorode.ua/event/theater/1247518 

Вечірка "Відриваємось по-королівськи" 
https://lviv.vgorode.ua/event/clubs/2091387 

Вечірка "Hey sunrise" 
https://lviv.vgorode.ua/event/clubs/2091385 

Вечірка з Mikoff 
https://lviv.vgorode.ua/event/clubs/2083562

ДИВИСЬ ЩЕ:

Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах