Такого ви ще не пробували: ресторани Львова з власною пивоварнею

Ресторани Львова з власною пивоварнею. Фото: unsplash.com (умовне).

Ресторани Львова з власною пивоварнею. Фото: unsplash.com (умовне).

Дозвілля та їжа
25 червня 2020 14:54
Автор: Тетяна Захарчук

Пиво – прохолодне, пінисте, у вигадливому кухлі – гастрономічна візитівка Львова. У місті Лева старовинні галицькі рецепти доброго пива свято шанують і передають із покоління в покоління, іноді доповнюючи несподіваними сучасними нотками.

VG Львів пропонує перелік львівських ресторанів, пабів і кнайп, які мають власні пивоварні і варять крафтовий хмільний напій.

Королівська пивоварня 

Ресторани Львова з власною пивоварнею.

Ресторани Львова з власною пивоварнею. "Королівська пивоварня".

Заклад, який позиціонує себе як пивний ресторан, розташований у центрі Львова. Він має кілька залів, у теплу пору року працюють тераси, проте у вихідні й на свята знайти тут вільний столик – справа не з легких. У меню "Королівської пивоварні" страви європейської кухні і, звичайно ж, чималий вибір пивних закусок. "Родзинка" ресторану на Староєврейській –  власна пивоварня. За тим, як варять королівський напій, тут можна спостерігати крізь скляну стіну.

Коли приходити: 10:00–23:00

Адреса: вулиця Староєврейська, 9

Телефон: 098 303 5472

Старгород 

Ресторани Львова з власною пивоварнею.

Ресторани Львова з власною пивоварнею. "Старгород".

Чеська пивоварня – улюблене місце львів’ян і туристів, шанувальників галасливого нічного життя, які пізно встають, бо лягають аж під ранок... "Старгород" працює цілодобово, може розмістити майже пів тисячі відвідувачів, вечорами тішить "живими" виступами і запальними дискотеками. До речі, це чи не єдине місце у Львові, де можна  танцювати і на стільцях, і на столах!

Щодо пива, то його тут варять просто перед відвідувачами. А до пива запікають на грилі теля або свиню. Так, цілу тушу.

Коли приходити: працює цілодобово

Адреса: вулиця Римлянина, 1

Телефон: 050 323 4857

Театр пива Правда 

Ресторани Львова з власною пивоварнею.

Ресторани Львова з власною пивоварнею. "Театр пива Правда".

Заклад у "серці" Львова вабить до себе панорамними скляними вікнами зі щасливими обличчями відвідувачів з пивними кухлями у руках, яким пощастило зайняти там хороші столики. А ще – мідними посудинами і трубами гігантської пивоварні, яку помітно через вже згадані гігантські вікна.

"Наша місія – дати людям можливість пити правдиве мануфактурне (крафтове) пиво", – кажуть тутешні пивовари.

Зазначимо, що львівський "Театр пива Правда" потрапив у топ 10 найкращих пивних закладів Європи за рейтингом, складеним британським виданням The Guardian, де голосували його читачі.

Додамо, що на "сувеніри" туристи охоче розбирають напої із "політичної серії", у якій вже є пива Frau Ribbentrop, Putin Huilo, Trump, "Уляна", "Зеник" та інші.

Коли приходити: 10:00–02:00

Адреса: Торговий дім Ціпперів, площа Ринок

Телефон: 050 374 4986

Хмільний дім Роберта Домса 

Ресторани Львова з власною пивоварнею.

Ресторани Львова з власною пивоварнею. "Хмільний дім Роберта Домса".

Пивний ресторан у Львові, названий на честь місцевого підприємця-пивовара німецького походження Роберта Домса, відкритий у травні 2007 року у пивницях Львівської пивоварні.

"Де пиво Львівське вариться, там воно й найбільше смакує!" — кажуть пивовари "Хмільного дому Роберта Домса" і пропонують новачкам скуштувати дегустаційний пивний набір. Запевняють, задовольнить будь-якого гурмана!

До пива кухарі ресторану рекомендують гостям страви української та європейської кухні.

Зважаючи на те, що заклад розташований не в центрі міста, має кілька залів і одночасно може розмістити близько 350 відвідувачів, тут майже завжди є вільний столик.

Коли приходити: 12:00–00:00

Адреса: вулиця Клепарівська, 18

Телефон: 067 370 6773

Кумпель 

Ресторани Львова з власною пивоварнею.

Ресторани Львова з власною пивоварнею. "Кумпель".

Величезні мідні чани, в яких вариться пиво, "заворожують" гостей одразу ж біля входу у ресторан. Не поспішайте, нагулюйте апетит, а тоді – прикладіться до легендарної "Пивної Циці".

Серед традиційних сортів у "Кумпелі на Митній" завжди можна перехилити кухоль-другий "Світлого Галицького", "Пшеничного", "Буршьтнового", "Золотого" або "Бронзовго елю". Серед крафтових – популярні: "Вуджене", "Портер", "Червоний ель", Rye Stout, Mosaic, Hoppy Lager, Weizenbock, Citra APA. А до пива у "Кумпелі" завжди є чималий вибір закусок і страв за старовинними галицькими рецептами.

Коли приходити: працює цілодобово

Адреса: вулиця Володимира Винниченка, 6

Телефон: 0322 421 780

Нагадаємо, де у Львові подають сніданки. Ресторани Львова, де можна смачно пообідати. Топ 5 львівських ресторанів, в яких готують смачні бургери і топ 5 популярних рибних ресторанів. Де у Львові поїсти незвичайного морозива. Де випити бензинівки, сирної кави і макового молока. А також та 7 ресторанів, які відкрилися у місті Лева влітку 2019 року. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах