Яка сума: львівський супермаркет заплатив "кругленький" штаф за пісню Scorpions

Новина - Події - Яка сума: львівський супермаркет заплатив "кругленький" штаф за пісню Scorpions

Новина - Події - Яка сума: львівський супермаркет заплатив "кругленький" штаф за пісню Scorpions

Події
15 червня 2017 16:57

Нещодавно один з львівських маркетів "Wine Time" оштрафували за те, що він використовував пісні іноземних виконавців, зокрема групи "Scorpions". За дві пісні власник закладу заплатив 64 тисячі гривень штрафу. Про це сьогодні на прес-конференції  розповів правовий експерт Центру правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності Андрій Волинець, передає кореспондент Львівського порталу.

"За одну незаконно відтворену композицію українське законодавств передбачає штраф у вигляді 10 мінімальних заробітних плат. Зараз це 32 тисячі гривень. Тому ми закликаємо власників закладів громадського харчування додержуватись законодавства та не порушувати авторські права авторів", – пояснив Андрій Волинець.

Як відбувається фіксація цього правопорушення? Є відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє  ідентифікувати будь-яку музичну композицію, яка звучить в закладі. Інспектори уповноваженої організації колективного управління, які мають право фіксувати ці порушення, роблять це за допомогою відеозйомки. Матеріали відеозйомки разом з ідентифікацією композиції передаються в судовий відділ організації колективного управління, яка виконує представництво інтересів автора в суді.

Нагадаємо, всі заклади громадського харчування повинні дотримуватись авторських прав на музику за сплачувати щомісячні гонорари за її використання.

Дивись ще: 

Чим зайняти дітей влітку: перелік безкоштовних гуртків у Львові

Дивись: Рясне-1 з’єднають з Левандівкою новою дорогою

Відеофакт: у львівському парку культури запрацювали нові атракціони

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах