Штрафи, арешти, звільнення: що чекає львів’ян за несплату аліментів

У Львові зростуть виплати на дітей.

У Львові зростуть виплати на дітей.

Події
03 серпня 2018 10:43

Виплати аліментів на утримання дітей зростуть. З 29 серпня 2018 року в Україні мінімальна сума аліментів дорівнюватиме прожитковому мінімуму. Про це повідомляє ZAXID.NET. Відтак,  для дітей до шести років — 1559 гривень, а 1944 гривень – для старших. Зараз мінімальна сума аліментів – близько 900 гривень.

Однак, з 1 грудня 2018 року суму збираються підвищити до 1626 і 2027 гривень.

Відповідальність за несплату аліментів також збільшують. Якщо боржник не буде платити протягом року, то сума збільшиться на третину. Коли заборгованість перевищить 2 роки – доведеться заплатити на половину більше. Ті, хто не платить 3 роки і більше, повинні будуть віддати вдвічі більшу суму.

"Вводиться кримінальна відповідальність за ухиляння від суспільно-корисних робіт, вводиться автоматична система арешту коштів осіб, які є боржниками, дані про них знаходяться у відповідному реєстрі боржників, а також вводиться система додаткових штрафних санкцій за невчасну виплату аліментів", – повідомив начальник Головного територіального управління юстиції Львівської області Тарас Грень.

У Мінюсті обіцяють описувати і забирати у боржників майно, як це робили раніше. Зокрема, збираються штрафувати того з опікунів, який витрачає аліменти не на потреби дитини. За вперту несплату аліментів призначатимуть примусові суспільно-корисні роботи. А якщо боржник їх ігноруватиме, може навіть потрапити на два роки до в’язниці.

До того ж, за новими правилами, діти, як і батьки, будуть мати право на частку спільного майна колишнього подружжя.

Разом із санкціями введуть систему мотивації. Відтак, батьки, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей, матимуть податкові і соціальні пільги та преференції.

До того ж, чиновники тепер також повинні подати довідку про те, що не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців. Оскільки без неї не зможуть посісти керівні посади. Проте, якщо мають заборгованість більше 12 місяців, будуть звільнені.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Львів’янам на замітку: як змінились правила виїзду за кордон з дитиною

Загранпаспорт на полку: родители могут требовать алименты со своих детей

Не хочеш платити — мети: у Львові неплатника аліментів вперше засудили до громадських робіт

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах