Дивись маршрут: у Львові пройде всесвітня акція "Хода за свободу"

У Львові пройде всесвітня акція «Walk for Freedom/Хода за свободу». Фото glavcom.ua

У Львові пройде всесвітня акція «Walk for Freedom/Хода за свободу». Фото glavcom.ua

Події
04 жовтня 2018 15:51

У четвер, 18 жовтня, у всіх областях України відбудеться всесвітня щорічна акція "Walk for Freedom/Хода за свободу" – мовчазна і мирна хода, яку організовують вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві.

Минулого року до акції приєдналося 400 міст в 50 країнах світу. В Україні в 2018 році до цієї благородної акції долучаються усі обласні центри та міста країни. Зокрема на Львівщині акція відбудеться в усіх районних центрах та містах обласного значення. Небайдужі громадяни вийдуть на вулиці своїх міст аби об’єднати зусилля для подолання хвороби 21-го століття – сучасного рабства, повідомляє zik.ua.

Основна мета акції – роз’яснити громадянам існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

У Львові "Хода за свободу" розпочнеться 18 жовтня о 14:00. Збір учасників ходи на вулиці Університетська, 1 (площа перед ЛНУ ім. Івана Франка).

Маршрут ходи: вул. Університетська – вул. Словацького – вул. Дорошенка – пл. Ринок – вул. Руська – вул. Винниченка (сквер "На Валах"). По завершенні ходи у сквері "На Валах" відбудеться прес-конференція.

Додамо, Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як обмежать рух: вулицями Львова пройде молитовна хода

Осінь у місті: львів'ян кличуть на ярмарок фермерів і гарбузові перегони

Прикрась свій Інстаграм: Львовом їздитимуть танки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах