У погоні за кадром: скільки львів’ян загинули під час селфі

Скільки львів’ян загинули під час селфі. Фото: ДСНС Львівщини

Скільки львів’ян загинули під час селфі. Фото: ДСНС Львівщини

Події
14 грудня 2020 12:58

Найчастіше жертви смертельних селфі тонуть, вмирають під час зіткнення з транспортом, і розбиваються у результаті падіння з висоти. Такі результати дослідження науковців із Всеіндійського інституту медичних наук в Нью-Делі. За їхніми даними, у 85% нещасних випадків жертвами невдалих фото стають люди у віці від 10 до 30 років. Про це пише The Washington Post. 

VG Львів вирішив загадати смертельні селфі Львова та області, а також тих щасливчиків, кому вдалося вижити. Зазначимо, що у місті Лева своя сумна статистика. У погоні за кадром, підлітки найчастіше калічаться і гинуть на дахах потягів. 

Обгоріле тіло знайшов машиніст

14 грудня 2020 року на станції Підзамче у Львові, внаслідок ураження струмом, загинула 15-річна дівчинка.

14 грудня 2020 року на станції Підзамче у Львові, внаслідок ураження струмом, загинула 15-річна дівчинка. Фото: поліція Львівщини

Неповнолітня видерлася на вагон заради селфі й доторкнулась до лінії електропередач. Обгоріле тіло знайшов машиніст на території товарного парку залізничної станції «Підзамче», що на вулиці Богдана Хмельницького у Львові.

Діло було ввечері, робити було нічого

29 січня 2020 року на станції Підзамче у Львові загинув 18-річний хлопець. Близько 22-ї години він гуляв залізничними коліями разом зі своїм братом і товаришем. Як повідомили у департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації, юнак вирішив зробити селфі, виліз на вагон і був смертельно уражений струмом від контактної мережі, після чого впав на землю. Шансів вижити у нього не було...

Загинув заради фото

30 жовтня 2019 року на залізничному вокзалі у Львові внаслідок ураження струмом загинув ще один хлопець. Нещасний видерся на вантажний вагон, аби зробити селфі. Поліції не вдалося встановити особу молодика. Опублікували останні фото з його смартфона, попросивши допомогти знайти рідних. 

Поліція шукає рідних жертви небезпечного селфі. Фото зі смартфона загиблого.

Поліція шукає рідних жертви небезпечного селфі. Фото зі смартфона загиблого.

Небезпечні розваги у локомотивному депо

15-річному школяреві зі Стрия пощастило більше. 17 травня 2019 року, після невдалого селфі на даху потяга, його забрала "швидка". За словами поліцейських, хлопець із товаришем, перебуваючи у локомотивному депо, залізли на вагон, аби зробити фото. Однак, підліток впав на залізничне полотно. У постраждалого діагностовано відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку та перелом основи черепа. 

Злізти вже не зміг

Розваги на залізниці серед шанувальників небезпечних селфі дуже популярні. 10 травня 2019 року селі Шкло Яворівського району рятувальники зняли з даху вантажного вагона ураженого струмом 18-річного хлопця, який не міг рухатися. 

Рятувальники зняли з потяга обпеченого хлопця.

Рятувальники зняли з потяга обпеченого хлопця.

За допомогою висувної драбини і нош нещасного таки дістали з даху і передали медикам. 

Забави на Андрія

У Львові 20-річних хлопця та дівчину ударило струмом на даху потяга під час спроби зробити селфі. Трагедія сталася 13 грудня 2018 року на вулиці Механічній, що біля залізничної станції Підзамче.

Хлопець зміг самостійно спуститися з вагона, а його подругу рятувальникам довелося знімати за допомогою нош. За інформацією лікарів, дівчина, найімовірніше, вхопилася за провід. 

Святкували здачу ЗНО

24 травня 2018 року у Стрию, внаслідок невдалого селфі, загинув одинадцятикласник Костянтин Соловйов. Він впав з даху торгового центру.  Наступного дня йому мало б виповнитися 17 років. Як виявилося пізніше, склавши ЗНО з української мови, хлопець з двома товаришами вирішили відсвяткувати. Увечері домовились вилізти на дах супермаркету, аби зробити селфі. Костянти не встиг… До реанімації його доправили в стані клінічної смерті. 

Опівночі полізли на товарний вагон

У Львові 18-річна дівчина з 23-річним другом вирішили прикрасити свій Instagram селфі з даху потяга. 12 червня 2017 року опівночі видерлися на дах товарного вагона. Хлопець зміг ухилитися, а от його супутниця  була уражена електрострумом контактної мережі та отримала термічні опіки  шиї, спини, правого стегна та правої гомілки (25% тіла) та черепно-мозкову травму. З даху товарняка пару знімали рятувальники. Під час спецоперації дівчина весь час благала їх про допомогу. Чи встигли молоді люди сробити селфі - невідомо. 

Зірвався з новобудови

На початку серпня 2018 року року на новобудові, що на вулиці Чорновола, 69 у Львові знайшли труп молодого хлопця. Як встановила поліція, у погоні за яскравим кадром руфер таємно проник на будівельний майданчик. Але селфі виявилося смертельним.

На новобудові у Львові загинув руфер.

На новобудові у Львові загинув руфер.

"Вказана особа намагалась скористатись недобудованою конструкцією будинку, та здійснювала підйом на верхні поверхи (ймовірно, без дотримання правил безпеки). Під час підйому дана особа зірвалася вниз та внаслідок нещасного випадку — загинула", — повідомили у поліції. 

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах