Дізнайся першим: хто переміг у голосуванні за проекти Громадського бюджету

Хто переміг у голосуванні за проекти Громадського бюджету Львова

Хто переміг у голосуванні за проекти Громадського бюджету Львова

Події
16 листопада 2018 17:04

У п'ятницю, 16 листопада, у Львові оприлюднили попередні результати голосування за проекти Громадського бюджету. У голосуванні взяли участь більше 68 285 львів’ян, які віддали 106 100 голосів.

За словами начальника відділу громадського партнерства управління "Секретаріат ради" Ореста Файфурка, 80% людей надали перевагу електронному голосуванню, третина з них голосували за допомогою мобільного телефону. Через ЦНАПи проголосували 15 тисяч людей.

"У порівнянні з минулим роком, цифри трохи менші, але була менша кількість проектів, і люди були активніші. Проекти-переможці набрали кожен більше 3 тисяч голосів", – розповів Тvoemisto.tv Орест Файфурка.

З 30 великих проектів перемогу здобули 5:

  • сучасна палата інтенсивної терапії для новонароджених "Дай немовляті шанс на повноцінне життя" (5457 голосів),
  • кафе-їдальня "Vydelka" в Оріяні (3656),
  • сучасна лабораторія для дитячої лікарні (3569),
  • дитячо-юнацький простір смачного та корисного дозвілля "Hobbit’s hole" (3494),
  • запуск міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику (3494).

Ще один проект залишився на голосування профільним депутатським комісіям:

  • "І мертвим, і живим, і ненародженим" – дорога до Голосківського кладовища (3080 голосів).

Як розповів начальник управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський, на великі проекти за попередніми розрахунками бюджету розвитку виділять не менше 14 мільйонів.

На реалізацію малих проектів виділять не менше 1,5 мільйона гривень на кожен район. За планом це буде 7-8 проектів. Орест Файфурка додав, що деяким освітнім проектам, що набрали велику кількість голосів, все ж доведеться поступитись проектам з категорії "Інше" через квоту.


Галицький район


Перемогли проекти міжшкільної міської обсерваторії, арфа для музичної школи №2, їдальня в СЗШ імені Маркіяна Шашкевича, пригодницьке містечко для дітей, сквер "Скульптури", їдальня у школі №87, встановлення підйомників для людей з інвалідністю у 4 міській клінічній лікарні і за рішенням комісії – облаштування дворику на вулиці Зарицьких, 40.


Залізничний район


Переможці — проекти відпочинкового простору для старшокласників школи №15, благоустрою території ліцею №75, огорожі школи, внутрішнього шкільного дворику НВК "Гроно", скверу на вулиці Олени Кульчицької, 18, спортивного майданчика на вулиці Головатого-Яворницького, спортивно-ігрового майданчика "Зоряне містечко" і, можливо, сімейного простору на Лаврівського-Білогорщі.


Личаківський район


Переможцями стали проекти благоустрою території школи №42, ігровий простір у ДНЗ №67, сучасний шкільний простір у школі №29, нові доріжки у садку "Веселка", спеціалізований плавальний спортивний зал для дітей-сиріт і дітей з кризових сімей, школа єдиноборств та самооборони у Винниках, придбання біохімічного аналізатора та, можливо, сучасний ігровий майданчик на Винній Горі.


Сихівський район


 Перемогли проекти Media Centre for Education school 98, відновлення харчоблоку у школі-гімназії Шептицьких, громадський простір на території школи №69, їдальня у школі "Дивосвіт", музичні інструменти для музичної школи №8, обладнання для концертного залу ДШМ №5, безпечний рух на Вашингтона і за рішенням комісії – спортивно-ігровий майданчик у дворі на Антонича, 4.


Франківський район


Перемогли проекти простору на Повстанській, 12, закупівлі інтерактивної панелі, реконструкція їдальні в садку №131, укладання бруківки в ДНЗ №37, проект "Ми – здорове майбутнє", громадський простір у сквері на перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА, спортивний майданчик у сквері біля "Кінескопу" і, можливо, зона відпочинку на вулиці Стрийській 52-76в.


Шевченківський район 


Згідно з проектами-переможцями закуплять білірубінометр для 3 міської лікарні, модернізують кисневу систему в реанімації новонароджених, проведуть благоустрій території ДНЗ №14, облаштують коворкінг, сенсорну кімнату психологічного розвантаження у школі №91, подвір’я у школі №100, громадський простір на Під Голоском і, можливо, зроблять відпочинково-спортивний комплекс на Рясне-1.

За словами Юрія Лукашевського, з 38 проектів-переможців минулого року реалізували 19. Два проекти перенесли на наступний рік, а решту планують закінчити до кінця цього року.

"Потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію, вона має пройти погодження, треба провести тендер, знайти підрядника і головне – якісно виконати роботи. Це не є швидко. І якість для нас є важливішою за темп", – додав він.

Постійна комісія законності, депутатської діяльності та свободи слова, постійна комісія фінансів та планування бюджету на своєму спільному засіданні відповідно до результатів голосування затвердять рейтинг проектів та визначать перелік проектів, рекомендованих до фінансування за кошти громадського бюджету Львова.

Нагадаємо, голосування тривало протягом 1 - 15 листопада. Взяти у ньому участь могли не лише люди, зареєстровані у Львові, а й ті, хто тут вчиться, працює, має нерухомість або народився.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Реєструйся і голосуй: львів'яни зможуть обирати графіті та місця для них онлайн

Запитай у чат-бота: хто з львівських депутатів представляє твою вулицю

Інструкція з використання: у Львові запустили мобільний додаток Lviv City Сard

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах