Послизнулася – впала, отямилася – гіпс: знята з даху львівського потяга дівчина розповіла свою версію трагедії

Новина - Події - Послизнулася – впала, отямилася – гіпс: знята з даху львівського потяга дівчина розповіла свою версію трагедії

Новина - Події - Послизнулася – впала, отямилася – гіпс: знята з даху львівського потяга дівчина розповіла свою версію трагедії

Події
15 грудня 2018 14:11

Стан 20-річної дівчини, яка потрапила до реанімації опікового відділення міської клінічної лікарні №8 після враження струмом на станції Підзамче у Львові, важкий: 55% тіла обпечені.

Дівчина при тямі й розповіла, чому вилізла на цистерну, куди з нею подався й її друг-ровесник. "Чомусь багато хто вирішив, що ми хотіли робити там селфі чи фотосесію. Звісно, що ні. Просто на колії стояв дуже старий локомотив, до нього були східці і струм там взагалі мав би не проходити. Я вилізла наверх та, послизнувшись, схопилась за дріт", – розповіла zaxid.net постраждала. 

Хлопець не мав контакту з дротами, однак через вольтову дугу в нього постраждало обличчя. Дівчина ж, за словами лікарів, найімовірніше, вхопилася за провід, відтак струм пройшов через її праву руку та вийшов через ліву стопу, пошкодивши м'які й нервові тканини.

"Частина опіків буде загоюватися самостійно, але на пацієнтку чекають операції. Найважливіше те, щоби ми найшвидше стабілізували її стан", – розповів завідувач опікового відділення лікарні №8 Василь Савчин.

Також він додав, що у відділенні інтенсивної терапії 20-річна пацієнтка перебуватиме орієнтовно два місяці.

Щодо трагедії на Підзамче речниця Головного у правління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська "поділилася" публікацією львівської журналістки Євгенії Полікарпової у "Фейсбук". Полікарпова зустрілася у лікарні з батьком постраждалої – Любомиром. У чоловіка це одна-єдина дочка. Каже, що з малечку вчив її правилам безпеки, але сталося те, що сталося.  

Любомир - батько 20-річної дівчини, враженої струмом на даху львівського потяга. Фото з

Любомир - батько 20-річної дівчини, враженої струмом на даху львівського потяга. Фото з "Фейсбук" Євгенії Полікарпової.

"Дівчина попросила назвати її Галею, бо не хоче мати дурну славу. Навіть зараз, на лікарняному ліжку, студентка переконує: нічого поганого не зробила. Мовляв, не залазила у потяг, який рухається, просто вирішила залізти на вагон. Мовляв, вона і не забов’язана знати про високу напругу та те, що перебувати на закритій території не дозволено. Галя впевнена, їй мали про це сказати” – розповідає пані Полікарпова. У ході розмови з’ясувалося, що друг Галини хотів зробити фото. Але виявилося, що у свої 20 років хлопець нічого не знав про небезпеку струму! Він і надалі вважає, що це можна робити, просто цього дня доля була не на їхньому боці", - йдеться у дописі.

20-річній галині доведеться лікуватися ще мінімум півроку. Фото з

20-річній Галині доведеться лікуватися ще мінімум півроку. Фото з "Фейсбук" Євгенії Полікарпової.

За словами журналістки лікування доньки Любомирові доведеться оплачувати ще мінімум півроку. День лікування коштує близько 10 тис гривень. І це тільки початок.

"Любомир не хоче просити допомоги. Йому соромно. Але, як йому разом з дружиною впоратись самотужки? Дитина зробила дурницю, але для батьків це не важливо. Вони просто хочуть повернути їй здоров’я", – резюмує авторка посту.

Нагадаємо, 13 грудня у Львові з даху товарного вагону рятувальники зняли уражену струмом 20-річну дівчину. У мережу виклали відео порятунку

ДИВИСЬ ЩЕ:

У погоні за кадром: скільки львів’ян загинули під час селфі

Пів Львова бачили, а батьки – ні: поліція розшукала 12-літніх руферів, відео яких збурило мережу

Відео — страшно глянути: малі руфери видерлись на дах львівської багатоповерхівки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах