Рятівник прийшов з квітами: як почуваються постраждалі під час вибуху на львівському ярмарку

Військовий парамедик надавав допомогу постраждалим на різдвяному ярмарку.

Військовий парамедик надавав допомогу постраждалим на різдвяному ярмарку.

Події
23 грудня 2018 10:53

Всі постраждалі від вчорашнього вибуху газового балону на різдвяному ярмарку в центрі Львова перебувають у стабільному стані. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.


Двоє – в реанімації, двоє – в опіковому відділенні


Двоє осіб — хлопець і дівчина 22-23 років — перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє осіб — чоловік 50 років та дівчина 23 років — перебувають в реанімації. Стан дівчини важкий, є опіки обличчя, дихальних шляхів. Сьогодні її переведуть з реанімації у відділення. Стан чоловіка дуже важкий. На поверхні тіла 50% опіків.

"Всі четверо отримують інтенсивну терапію. Всіх чотирьох вчора було прооперовано на уражених ділянках.... Всі хворі усім забезпечені", — повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

П'ятий постраждалий — перехожий, який самостійно звернувся у лікарню за допомогою, — вже вдома. 


Хто оплатить лікування


Всі постраждалі — працівники одного закладу, де власне і стався вибух. Окрім невідкладної допомоги, пацієнтів ще чекатиме тривала реабілітація. Організаторів ярмарку пообіцяли, що візьмуть на себе всі витрати, а також виплатити постраждалим матеріальну допомогу.

"Не буду наперед призначати винних, триває слідство, але є очевидний факт — порушення правил безпеки власником закладу. Використання газових балонів на ярмарку заборонено і орендар підписував відповідне зобов"язання. Далі — слово за слідчими органами", — заявив міський голова Львова Андрій Садовий. 


Рятівник прийшов з квітами


Військовий парамедик Андрій Алямський, який не розгубився і першим почав надавати домедичну допомогу потерпілим після вибуху, прийшов у лікарню з квітами. Букет білих хризантем – для дівчини, яку врятував.

Керівниця прес-служби патрульної поліції у Львівській області Катерина Рибій зазначила, що Алямський працював професійно. Він швидко розрізав одяг, який плавився та обробив рани. Втішав, говорив, жартував із потерпілими, аби вони не втрачали свідомість.

Військовий парамедик Андрій Алямський прийшов з квітами до лікарні.

Андрій Алямський прийшов з квітами до лікарні.

Проте, скромний рятівник попросив не робити з нього героя. Мовляв, у нього завжди є мінімальний набір медикаментів з собою. І додав, що люди, яким він надавав допомогу, слухали його і виконували всі вказівки.

Нагадаємо, у суботу, 22 грудня, на різдвяному ярмарку у Львові, що на проспекті Свободи, в одному з дерев’яни будиночків стався вибух газового балону і пожежа. Вогонь перекинувся на дві сусідні хатинки. Постраждали четверо людей. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Різдвяний ярмарок закрили.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відео: рятувальники гасять пасажирський автобус у центрі Львова

Квартира — до тла: львів'янка згоріла у власному помешканні

Фото і відео: невідомі спалили зоомагазин у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах