Профілактика глаукоми: де у Львові безкоштовно виміряти внутрішньоочний тиск

У Львові з 18 до 29 березня можна безкоштовно виміряти внутрішньоочний тиск.

У Львові з 18 до 29 березня можна безкоштовно виміряти внутрішньоочний тиск.

Події
18 березня 2019 13:27

У Львові, в рамках "Днів профілактики та раннього виявлення глаукоми", які триватимуть з 18 до 29 березня, містянам пропонують безкоштовно відвідати офтальмологів та виміряти внутрішньоочний тиск. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради, додавши, що його також можна виміряти у міському глаукомному кабінеті на базі 8-ї міської клінічної лікарні

"Половина пацієнтів з глаукомою не знають про свою хворобу і звертаються до лікаря із запізненням, коли значна частина зорового нерву вже ушкоджена. Єдиним способом профілактики цієї недуги є рання діагностика", – наголошують в управлінні охорони здоров’я міськради, додаючи, що на початковій стадії хвороба не має симптомів.

Медики зазначають, що проходити профілактичний огляд в офтальмолога людям після 40 років потрібно принаймні раз на рік, а у випадку захворювання – частіше. Також варто перевіритись на глаукому, якщо в анамнезі є такі захворювання, як цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, мігрені тощо.

При ураженні одного ока, якщо його не лікувати, ризик виникнення глаукоми і на іншому оці за 5 років становить 29% Ймовірність настання сліпоти на одне око через 20 років після виникнення захворювання і початку лікування складає 27%, а на обидва ока – 9%. Якщо внутрішньоочний тиск утримується на високому рівні, то сліпота розвивається через 3 роки.

Нагадаємо, глаукома – група захворювань ока, ознаками яких є підвищення внутрішньоочного тиску, а наслідками – атрофія зорового нерву зі специфічними змінами поля зору: людина перестає помічати предмети, розташовані збоку. Хвороба призводить до повної втрати зору.

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного

Поїла немитих яблук: львів’янка потрапила у реанімацію з лептоспірозом

Нікому вколоти: у Львові батько п'ять годин їздив лікарнями з сином, що стікав кров’ю

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах