І так зрозуміють: суд відмовив львівському активісту у перекладі виступу Зеленського українською

Суд відмовив львівському активісту у перекладі виступу Володимира Зеленського українською мовою.

Суд відмовив львівському активісту у перекладі виступу Володимира Зеленського українською мовою.

Події
17 вересня 2019 12:33

Львівський окружний суд в особі судді Ростислава Москаля повністю відхилив позов львівського активіста Святослава Літинського про визнання бездіяльності Офісу президента. Про це Святослав Літинський повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Йдеться про виступ президента України Володимира Зеленського 23 травня на iForum російською мовою. Святослав Літинський звернувся в Офіс Президента з вимогою перекласти виступ, аргументуючи це тим, що згідно роз’яснення Конституційного суду, українська мова є обов’язковою для використання під час посадових дій. А під час виступу Зеленський говорив саме "як президент", тобто це не був приватний виступ.

Втім, Офіс президента відповіді Літинському з цього приводу так і не надав. Тоді львівський активіст звернувся до суду. Проте, суд відмовив йому у задоволенні позову.

Львівський окружний суд відхилив позов львівського активіста Святослава Літинського про визнання бездіяльності Офісу президента.

Львівський окружний суд відхилив позов львівського активіста Святослава Літинського про визнання бездіяльності Офісу президента.

У Святослава Літинського є 30 днів для подання апеляції.

Додамо, що у коментарях до свого допису активіст зазначив, що позови проти Арсена Авакова, Хатії Деканоїдзе та інших також здавались наївними, як нині дехто вважає, проте він переміг і домігся перекладу на українську мову, як цього вимагає українське законодавство.

Нагадаємо, що Святослав Літиснький – відомий активіст зі Львова, який у судах відстоює українську мову. Так, він перший в Україні отримав паспорт без російської мови. Через суд домігся від ПриватБанку надавати виписки і чеки українською.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах