Не пив, жінку не бачив, винен дощ: у Львові за смертельну ДТП судили екс-поліцейського

Екс-поліцейському, який у нетверезому стані скоїв смертельну ДТП на трамвайній зупинці у Львові і втік, присудили три роки в'язниці.

Екс-поліцейському, який у нетверезому стані скоїв смертельну ДТП на трамвайній зупинці у Львові і втік, присудили три роки в'язниці.

Події
06 листопада 2019 16:36

25-річному екс-поліцейському Олегу Лещишину, який у нетверезому стані скоїв смертельну ДТП на трамвайній зупинці у Львові і втік, присудили три роки в'язниці.

Перехожі, які були свідками ДТП, заявляли, що водій BMW був нетверезим. За інформацією ZAXID.NET, перед аварією Олег Лещишин справді разом з друзями вживав алкоголь. Але оскільки Лещишина впіймали наступної доби після ДТП, провести медичну експертизу і довести алкогольне сп’яніння уже було неможливим. Окрім того, друзі Лещишина, які тої ночі були з ним, заявили, що він не вживав спиртного.

З матеріалів справи відомо, що ховаючись від поліції упродовж доби Лещишин кілька разів змінював автомобілі та телефони. Попри це наступного дня, 31 грудня, поліція повідомила, що розшукала винуватця аварії.

30 грудня 2018 року на зупинці неподалік центру Львова внаслідок наїзду автомобіля загинула 25-річна дівчина. Фото Ігор Зінкевич.

30 грудня 2018 року на зупинці неподалік центру Львова внаслідок наїзду автомобіля загинула 25-річна дівчина. Фото Ігор Зінкевич.

Автомобіль врізався у зупинку, на якій сиділа дівчина. Фото Ігор Зінкевич.

Автомобіль врізався у зупинку, на якій сиділа дівчина. Фото Ігор Зінкевич.


Версія Лещишина


Під час засідання суду 29 жовтня Олег Лещишин розповів свою версію подій. За його словами, зранку 30 грудня він разом зі знайомою вертався в автомобілі BMW із зустрічі з друзями у центрі міста. Як розповів Лещишин, через дощ він втратив керування автомобілем, і машина вискочила на тротуар. Лещишин наголосив, що не бачив жінку, яка у цей момент була на зупинці.

"Вони рухалися по вулиці І.Франка на технічно справному автомобілі, однак внаслідок сутінок та погодних умов у цей день він не справився з керуванням і автомобіль "викинуло" на тротуар, внаслідок чого була пошкоджена зупинка громадського транспорту", – йдеться у судовому вироку.

Понівечену автівку знайшли за 100 метрів від смертельної ДТП.

Понівечену автівку знайшли за 100 метрів від смертельної ДТП.


На роботі характеризують позитивно 


Одразу після смертельної аварії Олега Лещишина звільнили з управління патрульної поліції. Водночас його колеги по службі надали хорошу характеристику колишньому колезі.

Олег Лещинин повністю визнав свою провину у ДТП. Він також повідомив, що його родичі виплатили сім’ї загиблої жінки моральну та матеріальну компенсацію. Яку саме суму отримала сім’я загиблої жінки, у матеріалах справи не розголошується.


2 роки і 2 місяці


Олега Лещишина судили за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої). Ця стаття передбачає позбавлення волі від трьох до восьми років. Втім, Галицький райсуд врахував позитивну характеристику Лещишина з патрульної поліції, його каяття та те, що він відшкодував компенсацію родичам загиблої жінки. Водночас, як наголошується у матеріалах справи, суд не виявив жодних обставин, які б обтяжили провину Лещишина.

Суддя Людмила Фролова, яка розглядала цю резонансну справу, призначила Олегу Лещишину мінімальний термін покарання за смертельну ДТП – ув’язнення на три роки. При цьому до терміну покарання Лещишину зарахували 10 місяців, які він уже провів у СІЗО з моменту затримання. Таким чином Олег Лещишину залишилось відсидіти ще 2 роки і 2 місяці.

Цим ж вироком колишнього поліцейського позбавили водійських прав на три роки. Він також має сплатити 54,8 тисячі гривень за проведені судові експертизи.


ДТП скоює не вперше


Зазначимо, що Олег Лещишин не вперше скоїв ДТП у Львові. У лютому минулого року Франківський райсуд виніс постанову на Олега Лещишина за ДТП на вулиці Замарстинівській.

Нагадаємо, аварія сталася у неділю, 30 грудня, на вулиці Івана Франка, 68. Водій BMW на іноземній реєстрації в'їхав у трамвайну зупинку та розчавив 25-річну жінку, яка від отриманих травм загинула миттєво. Водій втік з місця ДТП, залишивши автомобіль за кілька сотень метрів від зупинки. Поліція затримала винуватця ДТП. Ним виявився 25-річний поліцейський. 25-річного поліцейського взяли під варту.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах