Відсвяткували піцою: суд скасував заставу для Садового і відпустив його під особисте зобов'язання

Суд скасував заставу для Садового і відпустив його під особисте зобов'язання.

Суд скасував заставу для Садового і відпустив його під особисте зобов'язання.

Події
05 грудня 2019 08:56

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України скасувала заставу для міського голови Львова Андрія Садового і відпустила його під особисте зобов'язання.

Суд також скасував рішення суду попередньої інстанції про обрання міри запобіжного заходу у вигляді застави в 1,056 мільйона гривень. Відповідне рішення колегія суддів оголосила після дев'яти з половиною годин засідання. Присутні у залі зустріли це рішення оплесками, а тоді відсвяткували піцою.

Суд скасував заставу для Садового і відпустив його під особисте зобов'язання. Цю подію захист Садового відсвяткував піцою.

Суд скасував заставу для Садового і відпустив його під особисте зобов'язання. Цю подію захист Садового відсвяткував піцою.

"Я сприймаю це рішення. Воно відповідає здоровому глузду. Я зацікавлений, щоб ця справа була максимально публічною і щоб інвестори не мали тих проблем, які сьогодні мають в нашій країні. Антикорупційний суд прийняв об’єктивне рішення", - заявив zaxid.net Андрій Садовий.

Садовий також повідомив, що буде оскаржувати у суді звинувачення САП, оскільки через її дії бюджет Львова не отримав близько 300 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що 21 листопада прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чиновникам Львівської міськради, серед яких був і мер Андрій Садовий. Їх підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками для будівництва індустріального парку на 3 тисячі нових робочих місць, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області. Вони нібито продали землю, яка не належить Львову, чим завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 мільйона гривень. У САП розповідали, що проситимуть заставу в розмірі 50 мільйонів гривень для Садового. Засідання щодо справи Андрія Садового і будівництва у Львові індустріального парку відбулося 27 листопада. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч гривень. 

Додамо, що свою підтримку та готовність взяти на поруки мера Львова Андрія Садового у ситуації щодо індустріального парку задекларували колишні народні депутати України Оксана Сироїд, Олег Березюк, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, чинний народний депутат Павло Бакунець, а також мер Києва Віталій Кличко. Львівський мер заявив, що не буде вносити заставу у понад 1 мільйон гривень і 2 грудня ввечері подав апеляцію. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах