14 осіб на вакансію: кому у Львові найважче знайти роботу

Кому у Львові найважче знайти роботу.

Кому у Львові найважче знайти роботу.

Події
16 сiчня 2020 16:54

Фахівці центру зайнятості розповіли, кому у Львові та області найважче знайти роботу.

Так, станом на 1 січня 2020 року на Львівщині шукали роботу 14 тисяч безробітних, серед яких 57,1% – жінки, а 35,4 % – молодь віком до 35 років. Серед усіх клієнтів центру зайнятості 59,1% мали вищу освіту, 30,3% – професійно-технічну, решта – 10,5% – середню.

Когось нагадує: складено портрет середньостатистичного безробітного Львова

"На початку цього року база вільних робочих місць і вакантних посад налічувала 4841 пропозицію працевлаштування. У середньому на кожну вакансію в області претендували троє безробітних. Найбільш гостра конкуренція – 14 осіб на одну вакансію – спостерігається серед тих, хто в минулому обіймав посади вищих державних службовців, керівників і менеджерів. Складно знайти роботу й кваліфікованим працівникам сільського та лісового господарства: на одне вільне місце праці у цій сфері претендувало 11 безробітних", – розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, 69,7% вакансій – це варіанти працевлаштування для робітників, 22,2% – для службовців, і тільки 8,1% – для осіб без професії та спеціальної підготовки.

"Середній розмір заробітної плати у вакансіях на кінець 2019 року становив 7,6 тисячі гривень", – йдеться у повідомленні центру зайнятості.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах