За подолання пандемії: у храмах Львова два тижні поспіль синхронно битимуть у дзвони

У львівських кафедральних храмах битимуть у дзвони.

У львівських кафедральних храмах битимуть у дзвони.

Події
17 березня 2020 10:03

У львівських кафедральних храмах два тижні поспіль синхронно битимуть у дзвони.

Дзвін лунатиме щодня о 18:00. Це такий заклик священиків до спільної молитви за подолання пандемії коронавірусу Covid-19. Триватиме синхронне биття в дзвони впродовж тижня, починаючи з понеділка, 16 березня. Про це повідомила Духовна велич Львова.

Капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, зазначив, що спільна молитва є найкращою протидією паніці та пандемії. "Ми закликаємо людей єднатися у молитві де б вони не були, вдома на роботі чи на вулиці", – розповів освященник.

Дзвін лунатиме у кафедральних храмах міста, різних конфесій, зокрема у соборі Святого Юра УГКЦ, Катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ та Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 17 березня, в Україні офіційно підтвердили сім випадків зараження коронавірусом COVID-19 (чотири — у Чернівцях, два — у Києві, один — на Житомирщині). Двоє людей померли, а одна – вже одужала

З 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті офіційно заборонили усі масові заходи. Не працюють нічні клуби, розважальні центри, спортивні центри, басейни тощо. Продуктові магазини та аптеки працюють цілодобово. Також у Львові заборонили приймати приміські та міжобласні автобуси під час карантину. Окрім того, в Уряді затвердили перелік пунктів пропуску, які не працюватимуть під час карантину, або працюватимуть без пішохідного сполучення.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах