Пасха під час пандемії: як поліція стежитиме за дотриманням карантину

Пасха під час пандемії: як поліція стежитиме за дотриманням карантину фото

Пасха під час пандемії: як поліція стежитиме за дотриманням карантину фото

Події
14 квiтня 2020 17:35

Вже цієї неділі, 19 квітня, християни святкуватимуть Великдень. Водночас на вулиці вийде максимально можлива кількість правоохоронців, які стежитимуть за дотриманням карантину.

Як повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області, ніхто не заборонятиме людям святити паски.

«Не потрібно думати, що якщо людина йде святити паску, їй хтось це заборонить – ми, як і раніше, проводитимемо роз’яснювальну роботу, слідкуватимемо щоб люди дотримувались дистанції, перебували у захисних масках та дотримувались інших обмежень, зокрема й чисельності людей на обмежених площах», – каже керівник ГУ Нацполіції у Львівській області Василь Віконський.

Також Василь Віконський похвалив мешканців Львівщини, які на Вербну неділю показали себе відповідальними людьми і майже не порушували карантинних обмежень – правоохоронці склали усього 7 протоколів протягом минулих суботи і неділі.

«Дуже розраховуємо, що мешканці й надалі проявлятимуть свідомість й допомагатимуть поліцейським», – додав Василь Віконський.

Нагадаємо, 7 квітня, на Благовіщеня, в соцмережах розгорнувся скандал через причастя під час карантину, яке відбувалося на задньому дворі церкви Зіслання Святого Духа. На оприлюдненому відео видно, як святі отці причащають вірян з однієї посудини і однією ложкою. В УГКЦ прокоментували скандал, запевнивши, що жодного порушення в діях священника не було.

Особливості Пасхи 2020: вперше святкуємо онлайн

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах