Пікнік – то святе: скільки львів'ян планують порушити карантин на Пасху

Пікнік - то святе: скільки львів`ян планують порушити карантин на Пасху фото

Пікнік - то святе: скільки львів`ян планують порушити карантин на Пасху фото

Події
17 квiтня 2020 13:50

Більшість львів'ян готові відмовитись від традиційного святкування Великодня, проте щонайменше 8% мешканців Львова готові свідомо порушити карантин і піти до церкви для освячення кошика чи прийняти в цей день гостей.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на дослідження соціологічної агенції Fama.

Загалом із тих містян, які зазвичай святкують Пасху (а це 95%), цього року повністю відмовляться від святкування лише 1,5%. Більшість інших просто змінять формат святкування: 72% заявили, що дивитимуться святкові богослужіння онлайн або по телевізору, а ще 21% - зв'яжуться з рідними/близькими дистанційно.

Водночас є чимало львів'ян, які відкрито розповіли соціологам про намір порушити рекомендації влади та священиків на Великдень. Так, 8% планують піти в церкву і освятити паску, а ще 4,6% заявили, що прийматимуть в себе гостей або самі поїдуть в гості чи підуть на пікнік.

Зазначимо, дослідження cоціологічної агенції Fama провели на замовлення комунальної установи «Інститут міста». Польові роботи тривали з 7 по 12 квітня 2020 року. Вибірка: 1200 осіб. Гранична теоретична похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 – 2,8%.

Нагадаємо, Рада Церков закликала парафіян усіх конфесій відсвяткувати цього року Великдень в режимі онлайн. Українська греко-католицька церква дозволила своїм вірянам не сповідатись і не причащатись, а також не брати участі у недільних та святкових богослужіннях через загрозу поширення коронавірусу.

Особливості Пасхи 2020: вперше святкуємо онлайн

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах