Топ-5 інструментів для будинку, які заощаджують час і нерви

Топ-5 инструментов для дома, экономящих время и нервы  - фото

Топ-5 инструментов для дома, экономящих время и нервы - фото

Події
18 вересня 2020 13:14

Корисні поради про те, як зробити життя в своєму будинку комфортнішим і зручнішим.

У квартирах і приватних будинках без дрібного ремонту не обійтися - то гачок на вішалці зламається, то задня стінка у шафи відійде, то кіт перетворить улюблений пуф в кігтеточку. Але ж є ще дрібні побутові завдання: картину повісити, подарунки для сім'ї упакувати, дитині з виробами до школи допомогти. Впоратися з цим своїми силами і без відповідного інструменту можна, але складно. Кожен раз запрошувати майстра - довго і дорого. А ось особистий набір інструментів –у подібних випадках подібний до чарівної палички.

Але які інструменти можуть стати в нагоді в кожному будинку? За чим бігти в найближчий магазин? Вгадувати безглуздо, а ось прислухатися до порад активних домогосподарів - варто. Саме так ми і зібрали список із ТОП-5 корисних інструментів для кожного будинку.

№1 Термоклейовий пістолет

Термоклейовий пістолетТермоклейовий пістолет

Цей інструмент є практично в кожному будинку. Без нього не обходиться ні запаковування подарунків, ні дрібний ремонт меблів і побутової техніки, ні заняття рукоділлям. Термоклей з легкістю склеює різні матеріали: текстиль, дерево, гуму, багато видів пластмас, кераміку, скло, метал, папір і картон. Вибираючи пістолет для термоклею варто звернути увагу на наступні його характеристики: продуктивність (яку кількість клею він розігріває за хвилину), можливість регулювання температури, акумулятор (не завжди місця склейки будуть поруч з розетками). Також не зайвим буде і наявність індикатора готовності клею. Досить непоганим вибором будуть термоклейові пістолети STEINEL румунського виробництва за німецькою ліцензією. Їх модельна лінійка дозволяє вибрати пристрій під практично будь-які потреби.

Ще одна корисна властивість клейового пістолету - його витратні матеріали не вимагають частої заміни. Ні холод, ні спека, ні час, ні велика кількість вологи не можуть нанести термоклею істотних пошкоджень, що впливають на його властивості. Та й ціна стрижня зазвичай невелика.

№2 Шуруповерт

ШуруповертШуруповерт

Другим номером у списку найбільш корисних інструментів для будинку йде шуруповерт. Закручувати і розкручувати, свердлити, змішувати, чистити, полірувати - народні умільці давно переселили шуруповерт з комори до себе ближче. За цим трендом активно стежать і виробники техніки. Так, відома німецька фірма Bosch випустила нову модель акумуляторного шуруповерта IXO 6, яку скоріше можна назвати «багатоцільовим інструментом для дому». За допомогою ряду спеціальних насадок цей пристрій може виконувати широкий спектр завдань: від свердління під кутом до помелу спецій. Модель на подив компактна і зручна у використанні як для чоловіків, так і для жінок, адже функція регулювання швидкості за допомогою сили натискання дає найбільш повний контроль над інструментом.

Компанія Bosch вирішила зробити свій шуруповерт незамінним не тільки в побутових ремонтних роботах, а й на кухні. На додаток до IXO 6 вийшли насадки для помелу спецій і відкривання пляшок з вином. Ще одним нововведенням стала насадка для роздування вугілля для барбекю. Також для цієї моделі компанія випустила кутову, ексцентрикову і динамометричну насадки, що полегшують роботу в найважкодоступніших місцях. Окремим плюсом моделі можна назвати її зовнішній вигляд, зручність у використанні і високу безпеку в роботі - це пристрій можна довірити навіть дітям (звичайно під пильним батьківським наглядом). Крім цього, пристрій працює з зарядкою від Micro-USB і інформує про кількість заряду за допомогою світлодіодного індикатора. Тож, якщо не хочете витрачати корисну житлову площу на зберігання великої кількості інструментів, Bosch IXO 6 – ваш варіант, який замінить десяток приладів для дому.

№3 Лазерна рулетка

Лазерна рулеткаЛазерна рулетка

На третьому місці нашого ТОПу - рулетка. І вибір між рулонною будівельною та лазерною очевидний. Лазерна рулетка набагато простіше у використанні, не вимагає другої людини при замірах більше двох метрів, дозволяє істотно прискорити, спростити і підвищити точність будь-яких вимірів. Розрахувати, чи увійде нове ліжко між двома улюбленими тумбочками, чи влізе подарована мамою поличка чітко над дверима, наскільки виросли за літо ваші діти - все це робота для лазерної рулетки. Тим більше, що недорогі зразки такої техніки, на зразок Intertool MT-3072 - вартують трохи дорожче хорошою будівельної рулетки.

№4 Будівельний степлер

Будівельний степлерБудівельний степлер

Четвертим номером нашого списку став будівельний степлер. Дрібний ремонт і перетяжка меблів, закріплення проводів, збори при переїзді, декорування прибудинкових ділянок - лише мала частина його можливостей. Не кажучи вже про те, що на дачі цей інструмент воістину незамінний. Серед переваг будівельного степлера - велика площа притиснення в порівнянні з цвяхами, простота і точність кріплення, легкість і швидкість роботи, можливість використання в місцях, куди молоток просто не дотянеться, універсальність.

Обираючи модель будівельного степлера краще зупинитися на надійних виробниках, таких як Stanley або Topex - їх товарні лінійки досить великі і дозволяють підібрати модель, яка підходить як для вузького виду робіт, так і найбільш широкого профілю.

№5 Цифровий індикатор фази

Цифровий індикатор фазиЦифровий індикатор фази

Цей інструмент хоч і не застосовується часто, але обов'язково повинен бути присутнім в кожному будинку. Адже електрика - дуже небезпечна сила, яку ми щодня використовуємо в побуті. Безконтактний тестер на відміну від простої викрутки-тестера з діодною індикацією дозволяє не тільки визначити де «нуль», а де «фаза», а й знайти проводку в стінах, що дуже важливо при будь-яких ремонтних роботах.

При виборі цифрового індикатора фази краще орієнтуватися на пристрої з екраном, що надають більше інформації. Різниця в ціні тут буде не дуже велика, а от користь - безсумнівна.

На закінчення хотілося б зазначити, що вислів «інструментів не буває багато» - досить близький до реальності. Адже зробивши щось своїми руками, людина відчуває величезний прилив гордості і позитивних емоцій. А тому, одного разу зібравши гарну фоторамку, поличку або пуф у вітальню - ви з часом зможете виявити у себе не тільки талант до рукоділля, а й новий ящик з дуже потрібними, а головне улюбленими інструментами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах