Відрізало циркуляркою: львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові руку

Відрізало циркуляркою: львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові руку. Фото: Depositphotos.com (умовне)

Відрізало циркуляркою: львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові руку. Фото: Depositphotos.com (умовне)

Події
23 грудня 2020 18:01

Львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові відрізану циркуляркою руку. Пила перерізала кістки, судини, нерви, сухожилля. Чотири пальці ледь трималися на залишках шкіри. Але лікарі зробили диво, їм вдалося повністю відновити функціонування руки пацієнта.

Як розповів Мирослава Г., коли сталася біда, він допомагав різати дрова. Травмованого чоловіка з села доставили до Бродівської центральної районної лікарні. Місцеві лікарі зупинили кровотечу, зафіксували відрізані пальці, обклали руку льодом і відправили до Львова. "Швидка" привезла чоловіка у центр хірургії кисті 8-ї міської клінічної лікарні. Там його відразу взяли в операційну, пише Zaxid.net.

Відрізало циркуляркою: львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові руку. Фото:  8-ї міської клінічної лікарніВідрізало циркуляркою: львівські хірурги пришили 39-річному чоловікові руку. Фото: 8-ї міської клінічної лікарні

До складу операційної бригади увійшли хірурги Олег Королюк, Тарас Хома, лікар-інтерн Василь Сеник і анестезіолог Юлія Бриковська. Операція тривала майже п’ять годин.

Від моменту травми до того часу, коли чоловіка взяли в операційну, минуло 5,5 годин. Це той час, який дозволяв хірургам боротися за порятунок руки. Їм довелося складати і фіксувати кістки, під мікроскопом ушивати артерії, вени, нерви, сухожилля.

На щастя, операція пройшла успішно. Травмовані пальці у чоловіка життєздатні.

Чоловік провів у лікарні 22 дні. З ним займалися реабілітологи, які допомагали розробляти травмовані пальці. Попереду ще тривалий період реабілітації, але сьогодні хірурги впевнено можуть сказати, що руку чоловікові врятовано.

Нагадаємо, у Львові вагітна дружина 28-річного пацієнта лікарні подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Завдяки цьому троє людей отримали шанс на повноцінне життя. 



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах