Скандал: на Львівщині учениця судилася з вчителькою через виправлені у журналі оцінки і перемогла

Скандальчик: у Червонограді учениця судилася з вчителькою через виправлені у журналі оцінки і перемогла. Фото: lviv.tsn.ua

Скандальчик: у Червонограді учениця судилася з вчителькою через виправлені у журналі оцінки і перемогла. Фото: lviv.tsn.ua

Події
11 березня 2021 09:51

Вчителька біології з школи на Львівщині заплатить 3000 гривень моральної компенсації колишній учениці за наклеп. Педагог звинуватила десятикласницю у виправленні оцінки в журналі і підробці довідки про відсутність на уроці. Батько школярки подав до суду на вчительку та зобов'язав школу спростувати інформацію. Хоча інцидент стався ще у 2018 році, суд виніс остаточне рішення у справі лише зараз. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Донька Володимира Миськіва у 2018 році навчалася у 10 класі НВК «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів колегіум №3» в Червонограді. За словами батька учениці, 3 травня під час уроку біології вчителька Надія Вовчак звинуватила його доньку у тому, що вона виправила у класному журналі свою оцінку «2» на «н» (відмітка відсутності на уроці) за 22 березня. Про це вчителька потім повідомила класну керівничку 10 класу та бабусю дівчинки, яка працює заступницею директора школи, пише Zaxid.net.

Скандальчик: у Червонограді учениця судилася з вчителькою через виправлені у журналі оцінки і перемогла.Скандальчик: у Червонограді учениця судилася з вчителькою через виправлені у журналі оцінки і перемогла.

Школярка натомість заперечила, що виправляла оцінку у журналі і наступного дня показала вчительці довідку, згідно з якою з 19 до 23 березня вона була на тренувальних зборах у Львові, тому справді була відсутня на уроці 22 березня. Надія Вовчак заявила, що цю довідку десятикласниця підробила навмисне, щоб приховати виправлення оцінки і наполягла на тому, що школярка була присутня на уроці 22 березня. Донька, за словами Володимира Миськіва, болісно сприйняла такі звинувачення, розплакалась і звернулась у медпункт за заспокійливим. Він стверджує, що Надія Вовчак поширила про його доньку неправдиву інформацію і таким чином завдала їй моральні страждання. Тому він подав на вчительку до суду за захистом прав своєї доньки.

Червоноградський районний суд розглянув цю справу 24 лютого 2021 року. На цей момент донька Володимира Миськіва уже закінчила школу та стала повнолітньою. У суді вона розповіла, що «у школі навчалася нормально, золотої медалі не добивалася, мала кілька двійок перед конфліктом». Сам конфлікт з вчителькою біології, за словами дівчини, спричинив їй моральні незручності, «оскільки вся школа знала про неправдиві звинувачення в її бік». Після цього школярка перестала ходити на біологію, а вчителька перед нею так і не вибачилася.

Директор школи Петро Шкілюк у суді визнав, що дівчинки у той день на уроці не було. За його словами, службова перевірка у школі не підтвердила виправлення оцінки в шкільному журналі. Так, згідно з висновками судового експерта, у клітинці навпроти прізвища учениці спочатку написали позначку «н», а потім хтось її обвів. Оцінки «2» у цій клітинці взагалі не було.

Суддя Червоноградського райсуду Андрій Жураковський вирішив задовольнити позов Володимира Миськіва. Зокрема, НВК «Спеціалізована школа І-ІІ ступенів колегіум №3» має спростувати перед педагогічним колективом інформацію про уже колишню ученицю, яку поширила вчителька з біології про виправлення оцінки і фальсифікацію довідки. Батько учениці вимагав, щоб Надія Вовчак сплатила його доньці 30 тисяч гривень моральної компенсації, ще 70 тисяч гривень компенсації він вимагав від школи. Суд задовольнив цю вимогу лише частково, зобов'язавши Надію Вовчак виплатити своїй колишній учениці 3000 гривень моральної компенсації.

Нагадаємо, директорка ліцею на Львівщині розкритикувала гардероб учнів свого навчального закладу. Штани на дівчатах вона порівняла з робочою формою, у якій заробітчани збирають полуницю, а конюхи доглядають за худобою у стайні. А у хустках, за словами педагогині, дівчата виглядають, як "30-річні баби". Аудіозапис з фотографією директорки Соснівського ліцею №2 Наталією Щербань опублікували у спільноті «Наше містечко Соснівка».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах