«Кiss my ass»: з виставки у Львівському палаці мистецтв вилучили картини зі скандальними написами

«Кiss my ass»: з виставки у Львівському палаці мистецтв вилучили картини зі скандальними написами. Фото: inlviv.in.ua

«Кiss my ass»: з виставки у Львівському палаці мистецтв вилучили картини зі скандальними написами. Фото: inlviv.in.ua

Події
11 жовтня 2021 17:09

Дві роботи львівського художника Олега Сусленка зняли з виставки у Львівському палаці мистецтв через фрази «Suck my dick» і «Кiss my ass», на які скаржилися відвідувачі. Читайте всі новини Львова.

Виставка «100 років самотності» відкрилась у Львівському палаці мистецтв 1 жовтня. В експозиції представлено 120 робіт, серед яких є графіка, скульптура, живопис, зокрема, твори Василя Бажая, Ігоря Яновича, Миколи Бабака, Влодка Кауфмана, Олега Сусленка та інших сучасних художників. Зникнення з експозиції своїх робіт випадково виявив сам Олег Сусленко, відвідавши виставку 10 жовтня. Неофіційно йому пояснили, що їх забрали на третій день після відкриття з міркувань цензури. 

Олег Сусленко. Suck My Dick, акрил, гірлянда, 2018 https://zaxid.net/news/Олег Сусленко. Suck My Dick, акрил, гірлянда, 2018 https://zaxid.net/news/

Олег Сусленко. Kiss My Ass, акрил, 2019Олег Сусленко. Kiss My Ass, акрил, 2019

«Якось так вийшло, що створюючи цю виставку ми всі разом між собою узгодили певний соціальний конструкт та договір (художники, огранізатори, куратори), що всі один одному довіряють. Звичайно, паперових договорів не було. Але всі запевнили, що ми один одному довіряємо. На виставці мали бути роботи різні, від класиків до молодих митців. Моє рішення взяти участь у виставки було предметом величезних сумнівів та вагань. Мені було дивно уявити себе на цій території. Тому я дуже довго думав. Але мені було цікаво подивитись, що буде. Ну і сталась така ситуація, реакція прилетіла, але через три дні. Хоча було би логічно, якби установа відразу сказала, що цей художник їм не підходить через якісь певні правила чи переконання. Але оскільки роботи було схвалено, повішано, виставку відкрито, тому виникає питання, за яким саме пунктом правил їх зняли», – розповів Олег Сусленко Zaxid.net. 

Головний художник Палацу мистецтв Орест Скоп стверджує, що причиною зняття робіт з експозиції стали скарги відвідувачів, які приходили з дітьми. Також він наголосив, що у виставки був куратор, тому працівники Палацу мистецтв просто не догледіли, що саме написано на картинах. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах