Львівська поліція відмовилась від конусів «ГУНП», які унеможливлювали паркування біля установи

Львівська поліція відмовилась від конусів «ГУНП», які унеможливлювали паркування біля установи

Львівська поліція відмовилась від конусів «ГУНП», які унеможливлювали паркування біля установи Фото: facebook.com/Святослав Літинський

Події
01 лютого 2022 10:01

Головне управління Нацполіції Львівщини офіційно відмовилося від конусів, які у листопаді 2021 року забрав з-під будівлі правоохоронців на площі Григоренка, 3 львівський юрист Святослав Літинський. У відповіді поліції на запит львів’янина вказано, що у поліції перевірили своє майно і всі їхні конуси на місці. Тому забрані Святославом Літинським конуси, у яких всередині написано «ГУНП» (Головне управління Національної поліції), їм не належать. Про це повідомив Святослав Літинський.

Фото: facebook.com/Святослав Літинський Фото: facebook.com/Святослав Літинський

Наприкінці листопада минулого року Святослав Літинський прибрав з-під управління Нацполіції Львівщини три дорожні конуси, які, всупереч правил дорожнього руху, блокували можливість паркування автомобілів. Такі конуси встановлюють, щоб унеможливити паркування, і це поширений спосіб «резервувати місця», особливо у центрі міста.

Окрім того, Святослав Літинський звернувся з питанням про порушення правил дорожнього руху в управління поліції, але працівник, який зустрів його на прохідній, заявив, що не знає чиї вони. Вочевидь, поліцейський збрехав, бо на кожному з них є напис «ГУНП» (Головне управління Національної поліції). Та Літинський не розгубився і заявив, що оскільки конуси виявились нічийні, то він їх забере і відвезе у міське бюро знахідок, що згодом і зробив.

«Якби поліцейські визнали, що це їхні предмети, то я би подзвонив у «102» і вимагав би складення протоколу. Але оскільки вони виявились нічийними, то вирішив відвезти їх у бюро знахідок», – пояснив Святослав Літинський.

Додамо, що в Україні штраф за встановлення будь-яких засобів, що перешкоджають паркуванню на проїжджій частині, становить 340 гривень. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах