Ще дві парафії на Львівщині відмовились від московського патріархату

Ще дві парафії на Львівщині відмовились від московського патріархату

Ще дві парафії на Львівщині відмовились від московського патріархату Фото: tmr.gov.ua

Події
12 квiтня 2022 15:54

Трускавецька парафія святого пророка Іллі УПЦ та парафія села Підмонастирок Дрогобицького району прийняли рішення про вихід з підпорядкування Московського патріархату.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили в Трускавецькій міській раді, раніше трускавецькі депутати дали парафії святого пророка Іллі УПЦ МП двотижневий термін, щоб визначитися щодо своєї подальшої долі.

Наразі громада визначається – чи їй перейти в підпорядкування Православної церкви України, чи пряме підпорядкування Вселенського Константинопольського патріархату. Питання остаточно врегулюють після Великодня.

«Ми виходимо з московського патріархату і дороги назад нема», – зазначив отець Олег Федак.

Крім того, релігійна громада УПЦ Московського патріархату села Підмонастирок Дрогобицького району перейшла у підпорядкування Православної церкви України. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної церкви України.

До слова, від початку російської агресії в Україні Львівська архиєпархія УПЦ МП звернулась до митрополита Філарета з вимогою проголосити автокефалію від Російської православної церкви (РПЦ). Сам митрополит Львівський УПЦ МП Філарет робив кілька заяв, зокрема, про те, що на всіх богослужіннях у церквах припиняють поминання московського патріарха, а також назвав дії росіян в Україні сатанинським безумством та геноцидом українського народу. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах