Львів'яни не будуть платити за перейменування вулиць

Перейменування вулиць для львів'ян буде безкоштовним

Перейменування вулиць для львів'ян буде безкоштовним Фото:

Події
13 травня 2022 18:21

Зміна назви вулиці нічого не змінюватиме для львів’ян. Усі документи за старими адресами залишаться дійсними і не потребуватимуть заміни. Оплачувати перейменування також не доведеться.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як розповіла керуюча справами виконкому Львівської міськради Наталія Алєксєєва, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною та безтерміновою.

«Ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово, адже бігти замінювати документи на майно чи землю у такому разі не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа», — сказала Наталія Алєксєєва.

Також не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання людини може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба. Хоча сучасний паспорт вже навіть і штампу не передбачає.

«Єдині суб'єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів у разі перейменування, – це підприємці та підприємства. «Але процедура безкоштовна (без адміністративного збору) та не визначено терміну для внесення таких змін», – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, у Львові пропонують перейменувати понад 30 вулиць, які назвали на честь російських діячів. Вже з’явився перелік запропонованих нових назв. Згодом до списку внесли ще вісім вулиць.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах