Скільки чоловіків-переселенців мобілізовано на Львівщині з початку війни

Скільки чоловіків-переселенців мобілізовано на Львівщині з початку війни.

Скільки чоловіків-переселенців мобілізовано на Львівщині з початку війни. Фото: oda.zt.gov.ua

Події
07 червня 2022 12:18

24 лютого після початку повномасштабного вторгнення Росії, в Україні оголосили загальну мобілізацію, яка триватиме щонайменше до 23 серпня цього року. Начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко розповів про те, скільки чоловіків із когорти внутрішньо переміщених осіб мобілізовано у Львівській області станом на початок червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Олександра Тіщенка, станом на початок червня загальна кількість мобілізованих з Львівської області сягає близько 40 тисяч військовозобов’язаних. Найбільше було призвано стрільців, кулеметників і водіїв.

На запитання журналіста видання Lviv.Media про те, який відсоток мобілізованих Львівської області серед чоловіків, які прибули з інших областей України, Тіщенко відповів: «Він складає близько 10%».

За його словами, непідготовлені військовозобов’язані, без досвіду проходження військової служби або підготовки на навчальних зборах, які призвані по мобілізації, направляються для підготовки до навчальних центрів, курсів перепідготовки. Військовозобов’язані, які мають досвід проходження військової служби або залучались на навчальні збори раніше, можуть бути направлені відразу до військових частин.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах