Карта бойових дій в Україні 28 червня

Карта бойових дій в Україні 28 червня.

Карта бойових дій в Україні 28 червня. Фото: Військове телебачення України

Події
28 червня 2022 08:13

У День Конституції України, 28 червня, розпочалася 125-а доба війни, яку розпочала Російська Федерація. Ворог не зупиняється і продовжує проводити бойові дії на нашій території та паралельно наносити удари по мирним містам України, вбиваючи громадян. Російські війська розпочали кампанію масованих і переважно невибіркових ракетних ударів. Лише у Кременчуці, що на Полтавщині, російська ракета вбила 18 цивільних людей. Продовжувалися також обстріли Харкова, міст і сел на Донеччині та Луганщині та в Одесі. 

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни за даними 28 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За вчорашню добу російські війська просунулися на південний захід від Лисичанська. Генштаб ЗСУ повідомив, що вороги частково просунулися на захід від Вовчоярівки в напрямку траси Лисичанськ-Бахмут, але не можуть пройти далі через опір військ України.

Основні зусилля окупанти зосереджують на продовженні наступу в напрямку Ізюм - Слов'янськ. 

Карта бойових дій в Україні 28 червня.Карта бойових дій в Україні 28 червня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська закріплюються на південній території Лисичанського НПЗ і ведуть артилерійський вогонь по позиціях ЗСУ навколо Лисичанського желатинового заводу. У той же час є інформація, що українські війська відбили ворожі атаки на північ від Підлісного. 

На Слов'янському напрямі ворог веде штурмові дії у напрямку Довгенького – Долина та створює умови для наступу на Слов'янськ.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ЗСУ завадили штурму у напрямку Єгорівка – Павлівка. Звідти ворог відійшов із втратами.

Окрім цього, ЗСУ веде активну протидію штурму на схід від Бахмута. Український Генштаб повідомив, що російські війська провели безуспішну розвідку в районі Яковлівки, Спірного та Берестового та продовжили обстрілювати українські позиції в Білогорівці. У Клиновому тривають активні бойові дії. Повідомляється, що українські сили відбили російські атаки на Клинове, але вороги продовжували просуватися на захід. Також, ЗСУ, ймовірно, використали надані США реактивні артилерійські системи HIMARS для удару по російському складу боєприпасів приблизно в 60 кілометрах на схід на підконтрольній Росії території в Луганській області.

Карта бойових дій в Україні 28 червня.Карта бойових дій в Україні 28 червня. Фото: www.understandingwar.org

Наступальні операції армії Росії були значною мірою застопорені навколо Ізюмської осі, оскільки росіяни перемістили свою увагу на забезпечення своєї безпеки в районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ. Війська РФ провели локалізовані, але безуспішні штурми населених пунктів на північний захід та південний схід від Харкова, безуспішно обстрілявши Питомник і Дементіївку. У Генштабі також повідомили, що українські війська відбили атаки росіян на Довгалівку та Залиман, які знаходяться приблизно за 90 кілометрів від Харкова в напрямку Ізюма.

Вороги продовжили дистанційне мінування, обстріли та радіотехнічну розвідку в населених пунктах навколо Харкова, ймовірно, намагаючись зірвати будь-які спроби українських контратак. Для початку наступальних операцій у росіян наразі невистачає сил і мотивації. 

Карта бойових дій в Україні 28 червня.Карта бойових дій в Україні 28 червня. Фото: www.understandingwar.org

На півдні України армія РФ продовжує свої оборонні операції. Триваючі контрнаступи ЗСУ вздовж кордону Херсонської та Миколаївської областей, ймовірно, успішно тиснуть на оборону ворога. Російські війська знову безуспішно спробували повернути втрачені позиції в Потомкиному на півночі Херсонської області. Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни можуть проводити штурмові операції на невизначених ділянках для виходу на кордон Херсонської області. 

Окрім цього, ЗСУ продовжили наносити удари по російському угрупованню на острові Зміїний.

Карта бойових дій в Україні 28 червня.Карта бойових дій в Україні 28 червня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах