У львівському центрі «Незламні матусі» народилося шестеро немовлят

У львівському центрі «Незламні матусі» народилося шестеро немовлят.

У львівському центрі «Незламні матусі» народилося шестеро немовлят. Фото: suspilne.media.

Події
06 вересня 2022 17:40

У центрі матері і дитини «Незламні матусі», який у Львові збудували для вагітних переселенок, що втекли від війни, зараз мешкає 11 матусь: шестеро уже народили діток у Львові, п’ятеро жінок – в очікуванні. Жінки переїхали з Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Також у центрі перебуває 24 дитини: четверо дошкільнят, шестеро немовлят і 14 школярів. Чотири родини – багатодітні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Усі діти шкільного віку навчаються: відвідують місцеву школу, або в онлайн-форматі там, де навчались раніше. Щопонеділка з дітьми працює психолог, також для них організовують арттерапевничні заняття», - розповіли у Львівському міському центрі соціальних служб.

Різнопланову підтримку і допомогу отримують і матері. Зокрема, їх забезпечують одягом, продуктами харчування, засобами гігієни. За потреби, вони отримують психологічну допомогу. Також працівники центру допомагають матерям з оформленням документів, влаштуванням дітей в навчальні заклади, оформленням довідок тощо.

Нагадаємо, що центр матері і дитини «Незламні матусі» – це два двоповерхових будинки для вагітних жінок-переселенок, загальною площею 1300 метрів квадратних, які звели в районі Тракту Глинянського. Будинки зібрано на місці з дерев’яних конструкцій, було перейнято досвід з США. Загалом у них зможуть жити одночасно понад 100 вагітних або породіль з дітьми, які мають статус внутрішньо переміщених осіб. Поряд із житлом облаштувано хідники, оглядовий і дитячий майданчики та озеро. З кожною матусею підписується договір, де визначено термін та умови проживання.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах