Карта бойових дій в Україні 1 жовтня

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
01 жовтня 2022 08:14

Сьогодні, 1 жовтня в Україні розпочалась 220-а доба з початку повномастабної війни в Україні, розпочатої Російською Федерацією. Окупанти завдали ударів по містах Миколаїв, Запоріжжя, Дніпро, Нікополь і Кривий Ріг. Володимир Путін оголосив про незаконну анексію Росією чотирьох українських територій без чіткого визначення кордонів цих територій. Протягом наступних 72 годин українські сили, ймовірно, захоплять або оточять Лиман.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 1 жовтня.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня.Карта бойових дій в Україні 1 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Українські сили, ймовірно, захоплять або оточять Лиман протягом наступних 72 годин. 30 вересня російські сили продовжували відходити з позицій навколо Лимана, оскільки українські сили продовжували охоплювати російські війська в цьому районі.

Офіційні особи Донецької Народної Республіки (ДНР) і російські військові кореспонденти заявили, що російські сили все ще контролюють Лиман, але відійшли зі своїх позицій у Дробишевому (приблизно 6 км на північний захід від Лимана) і Ямполі (приблизно 13 км на південний схід від Лимана).

ЗСУ продовжували поступово просуватися навколо Куп’янська на східному березі річки Оскіл. Український Генштаб повідомив, що російські війська обстріляли Петропавлівку (за сім кілометрів на схід від Куп’янська), що може свідчити про те, що українські сили діють у площі.

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня.Карта бойових дій в Україні 1 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Російські сили продовжують виселяти мирних жителів міста Херсон, щоб розквартирувати додаткові російські підкріплення. У Південному оперативному командуванні Збройних сил України відзначили, що російські війська намагаються відновити роботу Антонівського мосту та завозять на міст додаткові будівельні матеріали та ремонтну техніку.

Українські війська завдали ударів по російських військових колонах у Новій Каховці, командному пункті в Бериславському районі та шести районах зосередження росіян у містах Херсон, Нова Каховка, Даріївка та Нова Кардашинка.

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня.Карта бойових дій в Україні 1 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжили наземні атаки в Донецькій області 30 вересня, але не досягли підтверджених територіальних здобутків. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські наземні атаки на північний схід від Бахмута в районі Бахмутського та на південь від Бахмута в районі Веселої Долини (6 км на південний схід від Бахмута), Зайцевого (8 км на південний схід від Бахмута), Одрадівки (9 км на південь від Бахмута) та Майорська ( 20 км на південь від Бахмута).

Карта бойових дій в Україні 1 жовтня.Карта бойових дій в Україні 1 жовтня. Фото: www.understandingwar.org

Ворог продовжував артилерійські, авіаційні та ракетні удари на захід від Гуляйполя, а також у Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах