Львівські лікарі сформували кишківник новонародженій дитині

Львівські лікарі сформували кишківник новонародженій дитині

Львівські лікарі сформували кишківник новонародженій дитині Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
28 грудня 2022 18:07

У львівській лікарні хірурги сформували кишківник новонародженій дитині. Дівчинку зі складною вадою прооперували через три години після народження. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова, дитина із вагою всього 1100 грам народилась на 32 тижні. Тому нерозвинені до кінця легені погано працювали та дитина не могла дихати. Лікарі виявили в Аделіни небезпечну для життя вроджену ваду — некротичний ентероколіт, що зумовив важке запалення та відмирання кишківника. Дівчинці потрібно було терміново проводити кількаетапну операцію. Під час втручання медики виявили, що уражені частини кишківника відмерли та розчинилися. Тому сформували штучний отвір, усі відмерлі залишки вивели з кишківника. 

«Через кілька днів, коли дитина почала дихати самостійно та її відключили від апарату штучної вентиляції легень, вона почала їсти самостійно. Отже, треба негайно оперувати знову — в дитини був синдром короткої кишки», — йдеться у повідомленні. 

Хірурги виконали реконструкцію трубки, з’єднавши всі 10 вцілілих фрагментів кишківника у єдину кишку. Зараз дитина вже вдома — оперовані фрагменти зажили, кишківник працює нормально, дівчинка самостійно їсть та навіть набрала вагу.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах