"Це провокація": мерія прокоментували підвищення вартості проїзду у маршрутках Львова

Мерія прокоментували підвищення вартості проїзду у маршрутках Львова.

Мерія прокоментували підвищення вартості проїзду у маршрутках Львова.

Транспорт та інфраструктура
15 листопада 2018 17:58

Львівська міськрада заявила, що оприлюднила проекту рішення виконавчого комітету про підняття вартості проїзду у маршрутках до 8 гривень під тиском приватних перевізників. Про це  VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий заявив, що міська рада не погоджувала підняття тарифу. Інформацію про те, що вартість проїзду у Львові зросте чиновник назвав "провокацією".

"Міська рада погоджень на підняття тарифу не давала. Про підняття тарифу на проїзд в автомобільному транспорті у Львові не йдеться. Управління транспорту діяло за протоколом, тому оприлюднило проект рішення для обговорення під тиском приватних перевізників, які погрожують зупинкою всього транспорту. На сьогодні місто купляє автобуси, збільшує долю перевезень комунальним транспортом. Тариф є 5 гривень! Про підняття не йдеться. Коли буде інша позиція міста, про це повідомимо. Інші повідомлення прошу вважати провокаціями", – процитувала Андрія Білого прес-служба міськради.

Нагадаємо, що вчора ввечері на сайті міськради опублікували проект рішення виконавчого комітету, який передбачає підняття вартості на проїзд у міських маршрутках до 8 гривень. Однак остаточне рішення мали прийняти після проведення громадських консультацій, що триватимуть до 28 листопада.

Додамо, львівські перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у Львові до 9 гривень. Підвищення цін перевізники аргументують швидким зростанням ціни на пальне та масовим звільненням водіїв. Натомість львів'яни, 14 листопада, зареєстрували електронну петицію проти підвищення тарифів на проїзд без суттєвого покращення якості та графіку обслуговування маршрутів.

Нагадаємо, 26 листопада, у Львові відбудеться громадське слухання про недопущення підвищення вартості проїзду у міських автобусах без покращення якості перевезень та графіку руху.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Щоб не плакать, я сміявсь: добірка курйозів у львівських маршрутках

Вози повітря: у Львові всі пасажири вийшли з маршрутки через відмову водія везти пенсіонера

Забита людьми львівська маршрутку "летіла" по зустрічній: пасажири обурені, що їх зупинила поліція

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах