Чемпіонат "Велика давильня винограду"

вул. Коперника, 15

17 жовтня, 17:58

300 - 0 грн.

В рамках Свята сиру та вина у Львові 19-21 жовтня пройде чемпіонат "Велика давильня винограду".

Як це відбувається?

Команди з двох учасників (топотун і підмайстер) змагаються за звання найкращої команди з давильні винограду в діжці. Топотун стоїть в діжці, наповненої виноградом, та вичавлює сік використовуючи лише ноги. Підмайстер стоїть біля діжки і направляє виноградний сік через сито в отвір для стоку в посудину.

Дрес-код: Мати командні костюми необов'язково, але спеціальна нагорода буде вручена кожній команді з оригінальним дрес-кодом. Костюми не мають ображати інших учасників свята, носити провокативний характер

Правила чемпіонату:

  1. До участі в чемпіонаті допускаються учасники, які придбали командний квиток та зареєстрували свою команду. Продаж квитків та попередня реєстрація стартує з 1 жовтня 2018 року.
  2. Кожна команда повинна складатися з одного топотуна і одного підмайстра. Топотун стоїть в діжці і давить виноград. Підмайстер стоїть нижче діжки і збирає сік.
  3. Топотуни повинні чавити виноград у вертикальному положенні, ногами. Використання топотуном рук під час давки винограду в діжках заборонено. Підмайстер може використовувати руку для спрямування виноградного соку через сито в посудину
  4. Сита в діжках перевіряються до початку кожного туру. Якщо сито було прорвано або більше не закриває отвір повністю, команда буде дискваліфікована. Винятків не буде.
  5. У відбіркових турах учасники давлять виноград впродовж трьох хвилини. Переможцем стане та команда, учасники якої зібрали найбільшу кількість соку. Якщо команда заповнює один бутель протягом трьох хвилин, ще один бутель може бути надано, лише після того, як перший бутель буде заповнений повністю.
  6. У фіналі учасникам надається п'ять хвилини для того щоб розчавити діжку заповнену виноградом.
  7. Команда-переможець кожного відбіркового туру переходить до фіналу чемпіонату. Команди, що беруть участь у фіналі, повинні включати двох початкових учасників з попереднього туру (без жодних замін учасників).
  8. Учасникам надається закрита зона для переодягання та миття.
Последние новости