Афіша подій Львівського органного залу у травні

Афіша подій Львівського органного залу || фото: facebook.com/LvivOrgan

вул. Бандери, 8

01 травня 2024 - 31 травня 2024, 19:00

+38 (032) 255-40-55

100 - 0 грн.

У травні 2024 року у Львівському органному залі заплановано 45 подій, серед яких концерти закордонних виконавців, симфонічні проєкти, виступи відомих колективів і знаних солістів.

Відкриває місяць серія великодніх концертів, яка триватиме з 2 по 8 травня включно і завершиться виконанням Ораторія Генделя "Юда Маккавей".

У травні в Органному виступатимуть одразу кілька запрошених музикантів.

5 і 6 травня сольні концерти дасть Ольга Чундак з Ужгорода – Європейська органна класика.

6 травня єдиний концерт на підтримку України дасть Німецький віртуоз Міхаель Феттер (концерт відбувається за сприяння Ökumenischer Domladen Bautzen e.V.).

15 травня музиканти з Бельгії Пітер Ван де Велде. Анастасія Старосельська. Орган і голос виконають проникливі твори з вокальних циклів Малера, солоспіви Барвінського, арії Ваґнера, Дюруфле та Бенуа.

28 та 29 травня звучатиме Віртуозна органна музика. Якобус Ґладзіва (Берлін).

11 травня відбудеться Вечір українського романсу. Симфонічний концерт – подія до 180 річчя Львівська національна академія мистецтв та 80-річчя кафедри академічного співу. Виступатимуть студентський симфонічний оркестр академії та солісти-студенти.

12 травня на Симфонічний вечір в Органному залі у виконанні симфонічного оркестру Луганська обласна філармонія під керівництвом Любомир Ліщук та солістів звучатиме нетривіальна класика.
Родзинкою програми стануть твори написані для інструментів, котрі не так часто звучать з авансцени: Концерт для труби Йоганна Гуммеля та Концерт для туби Ральфа Вільямса.

Завершить концерт маніфестація українського народного мелосу – твір “Становлення” сучасного композитора Золтана Алмаші, написаний на теми купальських пісень.

19 травня Органний запрошує на Симфонічні премʼєри – симфонічну програму з двох віртуозних скрипкових концертів Іштвана Мартона та Олександра Шмикова, що вперше звучатимуть у Львові. 

22 травня – Хоровий вечір. Капела "Трембіта". Легендарний колектив дасть особливий концерт, основою якого стане потужна кантата “Червона калина” Лесі Дичко.

23 травня на нову ексклюзивну програму запрошує Львівський муніципальний Хор ГОМІН під дириґуванням Vadym Yatsenko – "Цей хор, цей хор мені щоночі сниться". Ретро-пісні. Хор "Гомін" . Ви почуєте оригінальні прочитання хітів Володимира Івасюка та Анатолія Горчинського, пісні, що запамʼяталися слухачам у виконанні Квітки Цісик та Назарія Яремчука.

26 травня звучатиме Блискуча класика у виконанні Луганського симфонічного оркестру та солісток під дириґуванням Івана Остаповича.

Особлива програма для активних діток, які хочуть познайомитися із класикою, – Граємо. Дитяча інтерактивна музична подія, – цього місяця відбудеться 13 травня о 14:00. Тож на малечу чекають нові цікаві активності.

18 травня відбудеться черговий Джуніор концерт, ініціатива Львівського органного залу у співпраці з музичними школами Львова та Управлінням культури Львівської міської ради. Цього разу на сцені Органного виступатимуть вихованці львівських музичних шкіл, Жовківської дитячої школи мистецтв, хор учнів старших класів “Gloria”.

Для тих, хто хоче дізнатися про Органний зал більше, запрошують на Екскурсія Органним залом, яка відбудеться 11 травня о 14:00.

3 травня о 17:30 відбудеться “Різне”. Відкриття виставки живопису Гліба Рахманіна у Галереї органного залу.

4 травня о 14:00 Органний запрошує на Академічно-неформальна розмова про класичну музику. Разом із музикознавицею Людмила Бурда та культурним менеджером, керівником Львівського органного залу Тарас Демко будемо говорити про те, як слухати класичну музику і як її розуміти.

Також протягом всього травня в Органному залі звучатимуть улюблені органні програми від солістів Svitlana Pozdnysheva , Олена Мацелюх - Орган, Віталій Дворовий, Mark Novakovychб, Ольга Стрілецька. Не обійдеться без циклу “Пори року” Вівальді у виконанні скрипки та органа і хору та органа.

Последние новости