Серія лекцій "10 друзів рівності | лекції про вчинки, що змінили історію світу"

вул. Вірменська, 35

15 травня, 09:28

+38 (032) 297 56 12

Як секретарка Роза Паркс зробила Обаму президентом? Як студенти Львівського університету Лемкін та Лаутерпахт змінили обличчя Західного Світу? Як цей світ сьогодні змінює Папа Франциск? А ще – чесні історії про Магатму Ґанді, Митрополита Шептицького, Амаль Клуні та багатьох інших! Усе це – в межах нового лекційного циклу від Educational Center for Human Rights in Lviv.

...Десять лекцій про чоловіків і жінок, що змусили цю планету крутитися рівніше.

Лекції, що їх готують авторитетні українці та українки, проходитимуть за таким розкладом:

19 квітня – заплановано лекцію "Зі Львова до Лондона та назад до Львова: Лаутерпах, Лемкін і права людини", яку прочитає юристка, експертка з міжнародного права Kateryna Busol.

23 квітня – головна редакторка Видавництво Старого Лева Marjana Savka прочитає лекцію "Крейґ Кілбургер проти: Всесвітня відповідальність 12-річного хлопчика" розкаже про засновника рухів "Free the Children" i "Me to We" Крейґа Кілбургера.

10 травня – лектором проекту стане дисидент, проректор Український католицький університет UCuniversity Myroslav Marynovych, який готує виступ на тему "Митрополит Андрей Шептицький і принцип win-win".

14 травня – релігієзнавець, засновник Лабораторія секулярної медитації Ihor Kolesnyk у лекції "Полювання на Ґанді" розкриє принцип ненасильницького спротиву Магатми Ґанді.

16 травня – до Львова приїде відомий український релігієзнавець Igor A. Kozlovskyy. Під час лекції "Папа милосердя" учений розповість про внесок Папи Франциска в історію прав людини.

29 травня – відбудеться лекція кандидатки соціологічних наук Natalia Otrishchenko "Місто, яке уявила Джейн", у межах якої ітиметься про Джейн Джейкобс, американську та канадську журналістку, письменницю й активістку, яка сильно вплинула на містобудування, соціологію та економіку.

6 червня – під час лекції "Дух 1968: ритуали непокори та боротьба за права" культуролог Bohdan Shumylovych покаже, як 1968 рік спричинив глобальні зміни і як унаслідок цих змін права меншин вперше в світовій історіх стали частиною великих дебатів.

15 червня – лекторкою проекту стане відома журналістка, телеведуча та медіа-менеджерка Ольга Герасим'юк, яка готує лекцію "Одне маленьке “ні” в автобусі". Під час зустрічі мова ітиме про найвідомішу борчиню за права темношкірого населення США Розу Паркс.

22 червня – письменниця та співачка Karpa Irena у лекції "Жіноча справа: юристка Амаль Клуні на захисті прав людини" розкаже про найбільші здобутки та виклики британської правозахисниці. [ВАЖЛИВО: ця зустріч відбудеться о 12:00!]

25 червня – український філософ Andriy Dakhniy у лекції "Пастор без пасторальності" розкаже історію німецького священика та громадського діяча часів ІІ Світової війни Дітріха Бонгьоффера.

 

Последние новости