VG Львів поцікавився, якому меню надають перевагу мешканці Львова для зустрічі Нового 2016 року і якою для них є головна новорічна страва.
Новий рік невпинно наближається і багато хто з нас вже задумується над новорічним меню, замовленнями у ресторані столиків чи альтернативного відпочинку в Карпатах.
Читайте більше про НОВИЙ РІК ТА РІЗДВО У ЛЬВОВІ ТА КАРПАТАХ
Але є й такі, які ще й не замислювались над цим і збираються робити закупи і готувати усі новорічні смаколики за декілька днів до свята.
Щоб з'ясувати "генеральні" новорічні плани щодо гастрономічних уподобань мешканців Львова, VG Львів звернувся з цими запитаннями до львів'ян, які зараз активно готуються до Святого Миколая і шукають у магазинах подарунки, фрукти і солодощі за доступними цінами.
Сім'я підприємців Василиків, якраз купувала для внучки іграшки на Миколая:
- Новий Рік дуже люблю святкувати, - говорить пані Оксана Василиків. - Дійсно казкове свято, яке асоціюється з дитинством. Що буду готувати? Ще поняття не маю. Але для мене це свято не може бути без екзотики. Якісь гарні фрукти: ананаси, авокадо, мандарини. Обов'язково торт і морозиво, канапки з ікрою, червона риба, маслини, пармезан. Щось таке... Готувати не хочу, бо не люблю на ніч переїдати.
Тетяна Животова, літредактор військового видавництва. Пані Тетяна в овочевому відділі одного з львівських гіпермаркетів вибирала овочі для салату. На наше питання відповіла, навіть не роздумуючи:
- До цього часу не розівчилася мріяти і в ніч під Новий рік завжди сподіваюсь на диво. Люблю, щоб новорічний стіл був щедрим, тому завжди готую свій улюблений салат з ананасів і курки, "шубу", "олів'є", (як без нього!), бутерброди з ікрою, холодець, ну і звичайно мають бути торт і апельсини. А до цих головних страв ще купа закруток і інших дрібниць. І,звичайно ж, хороше шампанське або коньяк.
Ліда Ластовецька, підприємець. Має власний бізнес. Перед Миколаєм заїхала в дин з супермаркетів, щоб вибрати подарунки. Про новорічний стіл вже замислювались, запитуємо:
- В мене в сім''ї - це дуже символічне свято, бо з Новим роком в нашу родину має приходити все нове. Для цього ми перед святом їдемо на серйозний шопінг і купуємо якісь гарні і потрібні речі. А Новий Рік, в залежності від обставин, справляємо або за кордоном, або в ресторації. Якщо вдома, то обов'язково роблю крученики з грибами, печу торт "п'яна вишня" або якийсь гарний штрудель, запікаю кролика чи качку. Ну і не уявляємо новорічного столу без ікри, червоної риби, ананасів і гарних фруктів. Випивку любимо дорогу і якісну.
Пані Софія Дутко, літня жінка. Ми зустріли її на Винниківському ринку у Львові, де поважна пані приглядалася до м'яса на холодець. Запитуємо, які плани щодо новорічного столу?
- Я пані Вам так скажу, незважаючи на те, що мені вже 84 роки, люблю свята. І новий рік також. Хоча наші свята - різдвяні для мене важать більше. Але раз вже навчили нас святкувати Новий рік, то я люблю приготувати своїм домашнім - файний сирник, напекти пампухів, зварити холодець, засмажити курку і мати в хаті добру каву. А ще маю дуже добрий домашній лікер та й вистачить. Нині не ті часи, щоб догоджати собі. Дуже все дороге.
Марічка Чекет, студентка: - О, Новий рік для студентів, це просто знакове свято де можна відірватись на повну котушку! Збираємось у нічному клубі, замовляємо столики, а потім під головну новорічну ялинку йдемо. А вдома готує все мама. Хоча я теж умію і люблю готувати. В мене виходить дуже смачний бісквіт, грецький салат, лаваш з різними начинками! Одним словом, свято має бути святом. Думаю, що 2016 зустрінемо належно. Хоча дуріти не будемо, бо час не той. Війна і наші хлопці воюють в окопах.
Євгенія Пальцева, військовослужбовець:
- Новий рік ми з сім''єю, здебільшого відзначаємо або в ресторані або з друзями. Коли залишаємось вдома в родинному колі, тоді я готую святковий стіл: запікаю дичину, обов'язково купую червону рибу і ікру, хороший сир,фрукти,відкриваю домашні грибочки і огірочки і роблю декілька улюблених салатів - грецький,з пекінської капусти, із тунцем. Чого приховувати, наша сім'я любить себе побалувати на свята чимось смачненьким.
Ганна Чоловська, менеджер:
- Я до нового року завжди готуюсь заздалегідь, навіть гроші для цієї події відкладаю. Адже для новорічного столу вони потрібні, а цього року ціни на мої улюблені продукти підросли в декілька разів. Я дуже люблю суші, тому готую їх сама. Обов'язково купую на свято червону і білу рибу, ікру, балик,різноманітну зелень і овочі: капусту"романешти", зелений салат, свіжі помідори і огірки, червону ікру, сири "дор-блю", "фета" і, звичайно ж фрукти. А ще готую десерт "тірамісу". Одним словом, новорічний стіл має бути багатим, щоб прийдешній був щедрим на добробут у нашій сім'ї.
Львів у новинах:
Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого
Батярський, духовний, богемний: 10 варіантів Нового року у Львові