Цікаві Карпати: парк-музей мініатюр в Яремче

фото з сайту 5travel.net

В Україні до недавнього часу налічувалося 3 парки в мініатюрі: Київ в мініатюрі і (Гідропарк), Парк замків і оборонних споруд давньої України у Львові та Крим в мініатюрі в Алушті. У 2015 році цей список доповнив ще один чудовий парк-музей "Карпати в мініатюрі" в Івано-Франківській області.

с. Татарів, залізничний вокзал

Нова туристична пам'ятка розмістилася в Яремче в урочищі Жонка на території Карпатського національного природного парку. Це не просто черговий туристичний об'єкт. Парк-музей знайомить своїх відвідувачів з історією та географією краю. Такий важкодоступний Чорногорський хребет тепер став ближче тим туристам, які з якоїсь причини не зможуть відвідати його особисто. У парку ви оглянете 17 архітектурних пам'яток Яремчанщини та Верховинського району: маловідому скульптуру королеви Ядвіги з Микуличин, водоспад Пробій на р. Прут, дерев'яний ресторан "Гуцульщина" в Яремче, єдина в Карпатах діюча залізниця в мініатюрі, кам'яні мости в Ворохті, тунель, багато моделей церков і монастирів. В майбутньому число об'єктів сакральної культури, архітектури і пам'яток природи цього краю буде тільки збільшуватися.





ресторан Гуцульщина, Яремче





с. Криворівня, селище Осик, Гражда

Всі копії експонатів парку зменшені в 25 разів в порівнянні з оригінальними розмірами популярних серед туристів пам'яток. Але незважаючи на такий мініатюрний розмір, було збережено і з ювелірною точністю відтворено кожну рисочку, різьблення, колір і навіть матеріал, з якого зроблені пам'ятки.





Обсерваторія, гора Піп Іван





Ініціаторами та реалізаторами даного проекту є громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив" та Карпатський національний парк. За словами організатора парку-музею "Карпати в мініатюрі" Івана Зінов'єва, майстри відтворили деякі мініатюри за архівними фотографіями. Прикладом цього є обсерваторія на горі Піп Іван, яка фактично зараз є нічим іншим, як руїнами,після того, як згоріла столітня церква в селі Дора або міст-віадук.


Церква Різдва Пресвятої Богородиці, смт. Ворохта


Римо-католицький костел, смт. Ворохта


Екскурсовод в парку-музеї




фото: facebook.com/pages Регіональний-часопис-Яремчанський-вісник

Парк працює цілий рік і відкритий для відвідування з 10:00 до 20:00. Вартість квитка для дорослих 30 грн, для дітей шкільного віку - 20 грн. Громадянам деяких пільгових категорій вхід безкоштовний.

Джерело: www.5travel.net

Львів у новинах:

Готелі з басейнами в Карпатах: фото, ціни 2016

ТОП-10 дивовижних місць у Карпатах, які варто побачити на власні очі

ТОП-6 наймістичніших замків Західної України: історія та легенди

Последние новости