У Львові облаштують літературний сквер: де та коли

фото: www.facebook.com/litoskver

Уже цього місяця, мешканців міста та гостей потішать новим простором

Інститут міста, “Львів – місто літератури” і Управління культури Львівської міської ради спільно з групою студентів-архітекторів та майстрів створюють архітектурну конструкцію – мандрівний літературний майданчик, що буде прикрашати декілька локацій протягом всього літа.

"Літосквер", – так назвали своє творіння автори – встановлять вже під кінець травня.

Інсталяція передбачає металевий каркас з дерев’яними кубами, з яких відвідувачі зможуть робити місця для сидіння, формувати сцену, тощо. Переміщатимуть літературний сквер щомісяця. Складуть його вперше на ворк-шопі, протягом фестивалю вуличної їжі "Streetfoodsogood", що відбудеться 21-22 травня у Парку культури. Там Літосквер простоїть певний час, а згодом його перемістять до скверу поблизу порохової вежі та на площу музейну. Точні дати зміни розміщення ще не відомі, адже це залежить від подій що там відбуватимуться.

"Я хочу, аби Літосквер став живим осередком, де містяни можуть прийти в обід із своїми ланчбоксами і почитати книгу, а ввечері зібратися з друзями, поспілкуватися чи почитати Гаррі Поттера в ролях", – зізнається Наталія Болібрух, проектний менеджер Літоскверу.

Більше про новини, анонси та активності, пов’язаних з діяльністю Літоскверу можна знайти на сторінці проекту у Фейсбук.

Львів у новинах:

У Львові оберуть найкращого кельнера

У Львові проведуть Свято моря, сиру і вина: де і коли 

До Львова на три дні привезуть реліквії святого Івана Павла ІІ 

Последние новости