Підозрюють у корупці: СБУ та ГПУ провели обшук у львів'янина Романа Баховського

Роман Баховський

Роман Баховський очолював "Відкритий митний простір" на Одещині за часів керівництва Юлії Марушевської.

У п’ятницю, 3 березня, СБУ та Генпрокуратура провела обшуки в помешканні львів’янина Романа Баховського, який до листопада 2016 року очолював митний пост "Відкритий митний простір" на Одещині. Обшуки пов’язані зі справою по підозрі в корупції екс-керівниці Одеської митниці Юлії Маршевської.

Як розповів під час брифінгу 4 березня сам Роман Баховський, напередодні, у п’ятницю, у нього вдома та у помешканні його матері і бабусі працівники СБУ та Генеральної прокуратури провели обшуки, які тривали 5-6 годин. "Під час обшуків були вилучені два мої особисті мобільні телефони, комп’ютер, записники та травматичний пістолет", – сказав Баховський.

Він зазначив, що рішення про обшуки у кримінальній справі щодо можливої корупції на Одеській митниці ухвалив Печерський районний суд Києва ще 8 лютого. Проте сам Баховський дізнався про ухвалу лише тоді, коли до нього з обшуками прийшли слідчі.

За словами Баховського, його підозрюють у причетності до корупційних схем, які завдали державі шкоди на 6,9 млн грн. Проте Роман Баховський будь-які звинувачення в корупції відкидає. "На Одеській митниці корупції не було. Наша діяльність була системною, відкритою і задокументованою. Я розцінюю всі ці події як тиск і переслідування людей, які борються за зміни в країні", – наголосив він.

Нагадаємо, львів’янин Роман Баховський очолював митний пост "Відкритий митний простір" Одеської митниці в травні-листопаді 2016 року за часів керівництва митницею Юлії Марушеської. До цього він займався реформуванням львівської поліції та був заступником керівника управління із залучення інвестицій Львівської ОДА.

"Під час керівництва Юлії Марушевської на Одеській митниці було прийнято систему доручень, яка передбачає оформлення товарів за ціною, вказаною в контракті. Це стосується, наприклад, товарів з розвинених країн, імпорту обладнання або сировини. Практика оформлення за ціною в контракті використовується в усьому цивілізованому світі. Завдяки їй нам вдалося знизити час оформлення товарів до однієї години", – сказав екс-керівник "Відкритого митного простору".

Натомість ГПУ та СБУ підозрюють екс-керівницю Одеської митниці Юлію Марушевську та її підлеглих у корупції, яка полягала в заниженні митної вартості товарів.

3 березня Юлія Марушевська заявила, що працівники СБУ та ГПУ прийшли з обшуками до її помешкання. Згодом прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що жодних обшуків у екс-голови Одеської митниці ГПУ не проводила. Проте Марушевська оприлюднила відео, на якому видно співробітників Служби безпеки в під’їзді її будинку.

Нагадаємо, що і Юлія Марушевська, і Роман Баховський працювали на Одеській митниці до листопада 2016 року. За час роботи вони впровадили на Одеській митниці "Відкритий митний простір".

У грудні 2016 року тодішній керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров стверджував, що протягом кількох тижнів після відставки Марушевської в середині листопада митниця Одеської області збільшила свої доходи на 30% або на 300 млн грн. Самого ж Насірова Національне антикорупційне бюро підозрює в причетності до справи колишнього народного депутата Олександра Онищенка, повідомляє Zaxid.

Дивись ще: 

Дізнайся: які дороги лататимуть у Львові цьогоріч

День жалоби: львів’ян просять утриматися від розваг

Вибух в шахті на Львівщині: щонайменше вісім загиблих (хроніка подій)

Последние новости