Гастрономічний рекорд: як у Львові приготували три тонни кулішу

фото з сайту lviv.depo.ua

У Львові встановили новий гастрономічний рекорд України - "Найбільший об'єм кулішу, приготовлений в одному казані", повідомляє lviv.depo.ua

Улюблену козацьку страву готували просто неба у рамках фестивалю гостинності та готельно-ресторанного бізнесу, який проходить у Львові з 1 до 3 листопада.

"Родзинкою цього фестивалю став національний рекорд України з приготування трьох тонн кулішу в одному казані", - розповів керівник проекту Орест Степаняк.

Готували куліш за справжнім козацьким рецептом – без картоплі, без сучасних спецій (лише сіль і перець)! Основні складові рекордної страви – пшоно і м'ясо у рівних пропорціях. Моркву, цибулю і м'ясо нарізали всю ніч. Для автентичності куліш згустили сирими яйцями у кількості 1800 штук. Варили страву найкращі кухарі та ресторатори країни

 

За словами організаторів, кулешу було так багато, що ним вдалося пригостити майже 12 тисяч гостей.

Звісно, не всі люди мали змогу прийти на встановлення смачного рекорду, тому страву розвозили безпритульним і малозабезпеченим. Тим же, кому пощастило посмакувати рекордним кулішем, кажуть, що заздрять козакам, які могли їсти цю страву щодня.

Фото Depo.Львів.

Дивись ще:

Вщент: на Львівщині в страшній аварії постраждало 13 чоловік 

Збирайся у подорож: Yan Air запускає рейс зі Львова в Батумі 

Допоможіть знайти: у Львові розшукують родичів загубленого хлопчика

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Последние новости