Улюблені місця: де у Львові можна зустріти Святослава Вакарчука

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук назвав улюблені секретні місця Львова, які, на його думку, найбільше передають атмосферу цього міста. Про це пише Про Львів.

Вакарчук зізнався, що з туристичних вулиць у Львові він найбільш полюбляє вулицю Вірменську, де розташована одна з найстаріших та найкрасивіших церков – Вірменська церква.

"Обов’язково походіть навколо та зайдіть усередину. До речі, саме там знімали епізоди до фільму "Три мушкетери". Ще одна причина любові до цієї вулиці – там оселилося мистецьке об’єднання "Дзиґа." Одна з перших продюсерських агенцій Львова. Саме вони заплатили перший в історії групи "Океан Ельзи" гонорар за виступ у клубі "Лялька". То культове місце для покоління 1990-ух. Як зараз пам’ятаю, ми отримали тоді 75 доларів за кожний виступ", – розповідає Вакарчук.

Музикант також рекомендує насолодитися атмосферою на вулиці Староєврейській – з іншого боку площі Ринок від Вірменської.

"На ній, по перше, є дуже смачна кав’ярня "Цукерня". Вона одна з перших почала робити смачну львівську кондитерку. На Староєврейській був і магазин музичних інструментів, де "Океан Ельзи" вперше придбав серйозні інструменти. Ми виграли грант Фонду Відродження і на ці гроші купили музичні інструменти. Це був 1996 або 1997 рік", – згадує він.

Для активного відпочинку співак радить зазирнути в Стрийський парк.

"Він дуже красивий і впорядкований – чимось нагадує той, що у віденському палаці Шонбрунн. Це місце, де я в дитинстві багато гуляв, бо жив неподалік", – додав музикант.

Дивись ще:

Фотофакт: Вакарчук прочитав лекцію у львівському університеті

Вакарчук прогулявся Львовом й послухав вуличних музикантів (відео)

З копом на капоті: чим іще збурювала мережу "львівська Зайцева"

Новини Львова та України 15 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Последние новости