Смачно жити не заборонити: скільки картоплі та м’яса з’їдає львів’янин за рік

Скільки продуктів з’їдає за рік львів’янин.

Статистики розповіли, скільки продуктів всередньому з’їдає за рік середньостатистичний львів’янин.

Так, у 2018 році спожито в середньому за рік одним львів'янином 93 кілограма хлібних продуктів (хліба, макаронних виробів, борошна, круп), 180 кілограмів картоплі, 165 кілограмів овочів та баштанних, 55 кілограмів плодів, ягід та винограду, 50 кілограмів м’яса і м’ясопродуктів, 205 кілограмів молока та молочних продуктів, 8,9 кілограмів риби та рибопродуктів, 275 штук яєць.

За інофрмацією статистиків, відносно 2017 року суттєво зросло споживання плодів та ягід (на 12,1%), овочів (на 6,1%), а також яєць, цукру, олії, риби. Водночас менше споживалось м’яса, молока, хлібних продуктів, картоплі.

"Енергетична цінність середньодобового раціону мешканця Львівської області (за даними обстежень домогосподарств) становила у 2018 році 2935 кКал (України – 2978 кКал)", – додали статистики. 

Нагадаємо, де у Львові можна поїсти цілодобово. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости