Нова культурна локація: львів’ян кличуть на відкриття Музею загиблих літаків

Львів’ян кличуть на відкриття Музею загиблих літаків. Фото: Андрій Риштун

Вже цієї неділі, 1 листопада, у селі Хоросно Пустомитівського району, що під Львовом, відкриють приватний Музей загиблих літаків. Тут представлять збиті під час Другої світової війни літаки, а також знайдені запчастини. Читайте всі новини Львова на VG Львів.

Про це повідомив львівський дослідник, засновник проекту Explorer Lviv Андрій Риштун.

На що подивитись

В Музеї загиблих літаків експозиція складається із дванадцяти літаків часів Другої світової війни, які були знайдені на території Західної України за минулі два роки. В основному це німецькі та радянські літаки. Серед експонатів також є двигуни, кисневий балон, елементи парашутної системи та інше. Окреме місце посідає літак, зроблений із знайдених дослідниками запчастин.

Крім того, до відкриття Музею дослідники випустили додатковий тираж їхньої книги по пошуки літаків ДСВ в Україні. Придбати її можна буде лише в музеї.

Коли приходити

Відкриття Музею заплановане на неділю, 1 листопада, о 15:00 у селі Хоросно Пустомитівського району (дивіться точну локацію за посиланням). Надалі Музей загиблих літаків працюватиме по вихідних, з 10:00 до 17:00. У будні дні – за домовленістю. Для індивідуальних відвідувань вхід безкоштовний, а на місці можна замовити екскурсію.

Щоби домовитись про відвідини Музею у будні дні, телефонуйте за номером (067) 109 19 39 або (073) 109 19 39.

Нагадаємо, 19 жовтня на вулиці Стефаника, 11 відкрили Львівський муніципальний мистецький центр. У сучасному культурному просторі є галерея із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатека та кав'ярня.

Последние новости