Вітражі Львова з'явилися на поштових марках: фото

Унікальні вітражі Львова з'явилися на поштових марках. Фото Укпошта

Унікальні вітражі Львова з'явилися на поштових марках. Марковий аркуш «Вітражі старого Львова» Укрпошта ввела в обіг наприкінці 2020 року. Сюжетами нових марок стали сім фрагментів кольорових вітражів, що прикрашають сакральні споруди міста Лева: Домініканський костел і костел святого Антонія, Успенську церкву, Вірменський та Латинський катедральний собори, а також вітражі у приміщенні колишнього Краківського готелю, де нині знаходиться Апеляційний суд.

На сірому тлі аркуша кольорові марки розташовані у вигляді трьох вітражних церковних аркових вікон – по три марки на два бокових «вікна», а центральне «вікно» представлене єдиним великим вітражем із зображенням Діви Марії. На полях маркового аркуша зображено дві мармурові колони, що додають поштовому випуску урочистості та величі. Тираж маркового аркуша – 25 тисяч примірників. 

«Ідея випуску поштових марок із вітражами належить колективу управління філателії Укрпошти. Ця тема є досить популярною серед колекціонерів. Найбільше зразків старовинних вітражів збереглися у Києві та Львові. Тож зі Львова ми і вирішили розпочати цю серію поштових марок. Принагідно я хочу подякувати львів’янам за допомогу у здійсненні випуску: нашому консультанту зі Львівської міської ради Лілії Онищенко-Швець та талановитому фотографу, автору світлин, зображених на марках і картках до них, – Андрію Кирчіву. Мені приємно, що авторами поштового випуску «Вітражі старого Львова» погодилися стати Сергій і Олександр Харуки, добре відомі як філателістичному, так і нумізматичному товариству. Одна з їх останніх робіт – марковий аркуш «Комахи України» виборов найпрестижнішу філателістичну нагороду Grand Prix WIPA (Австрія). Сподіваємося, що і вітражі матимуть не менший успіх!», – відзначила начальник управління філателістичної продукції Укрпошти Наталія Мухіна.

Вартість маркового аркуша «Вітражі старого Львова» 80 гривень: чотири марки номіналом V (еквівалент 9 гривень), дві марки номіналом М (еквівалент 13,5 гривні), 1 марка номіналом F (еквівалент 17 гривень).

 

Последние новости