Туристична цікавинка: на Західному Бузі збудують 20-метрову оглядову вежу

На Західному Бузі збудують 20-метрову оглядову вежу. Фото: pexels.com (умовне)

На березі Західного Бугу в Червоноградському районі з’явиться ще одне цікаве місце для туристів – 20-метрова оглядова вежа. Про це повідомив голова Червоноградської районної ради Андрій Порицький.

Краєвиди з висоти

Краєвиди біля села Конотопи, що на Сокальщині, завдяки оглядовій вежі можна буде побачити з висоти. Будівництво виконують в рамках проєкту «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів» (програма (PL-BY-UA).

За словами голови Червоноградської районної ради Андрія Порицького, роботи по облаштуванню фундаменту вежі (монолітної залізобетонної плити) уже завершені. Далі планують облаштувати наземну конструкцію із «Євробруса» з дерев’яним дахом, покритим бітумною черепицею. По висоті це – 4-рівнева споруда зі сходами, що розташовані всередині конструкції. На останньому, 4-му рівні, буде оглядовий майданчик на висоті 14 метрів від рівня землі.

Оглядова вежа має стати своєрідною «родзинкою» для тих, хто любить мандрувати Україною по воді та по суходолу.

Байдарковий центр та альтанки

«Оглядова вежа – лише невелика частина великого цікавого проєкту у межах програми «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», що втілюється за Програмою прикордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна. Пів роки тому роботи почала Сокальська районна рада. Зараз Червоноградська районна рада, як правонаступниця, завершуватиме проєкт», – розповіла радниця голови Червоноградської районної ради Галина Крук виданню Твоє Місто.

За словами Галини Крук, також за проєктом вздовж Західного Бугу створять байдарковий центр (будиночки контейнерного типу, де зберігатимуть байдарки), альтанки для туристів та відпочиваючих, стоянки, а також місце, де можна поставити намети. Тож відпочивальники зможуть обрати таку подорож річкою або ж просто відпочити на березі водойми.

Коли завершать і скільки коштує

Оглядова вежа наразі в процесі облаштування. Проєкт планували завершити 3 липня 2021 року, проте, найімовірніше, терміни змістяться.

«Через коронавірус, карантин, локдаун, а також реорганізацію, не всі роботи можемо вчасно виконувати. Тому подаємо ініціативу, щоб роботи відтермінувати щонайменше на 3 місяці», – розповіла Галина Крук.

Розробником проєкту є львівська фірма ТОВ «Діаграм студіо». Вартість будівництва вежі становить 1,06 мільйонів гривень без врахування ПДВ.

Нагадаємо, у Бориславі відкрили аптеку-музей. Нова пізнавальна атракція, аптека-музей всесвітньо відомого винахідника нафтової промисловості Йогана Зега, з'явилася у Бориславському міському парку культури і відпочинку урочисто.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Последние новости