На каву до Львова: у ресторанах і кав'ярнях запрацювали літні тераси

На каву до Львова: у ресторанах і кав'ярнях запрацювали літні тераси. Фото: hromadske.ua.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  прийняла рішення про роботу у Львові літніх майданчиків і терас. Працювати їм дозволено з понеділка, 19 квітня, за окремим протоколом. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Ми прийняли рішення запровадити окремий режим роботи для закладів громадського харчування, які зараз працюють лише на виніс, тому до роботи на виніс буде додано можливість роботи за окремим протоколом, який є проговорений і узгоджений, щодо роботи літніх майданчиків та терас», – зазначив Андрій Москаленко.

За його словами, протягом найближчих кількох днів після того, як 19 квітня ці зміни вступлять в дію, ситуацію промоніторять і, попередньо, у вівторок або середу, 20-21 квітня, скличуть знову засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Якщо будуть відбуватись порушення цього протоколу, то такі заклади будуть терміново закриті», – наголосив Москаленко.

Москаленко також додав, що моніторингові групи будуть працювати у посиленому режимі.

Серед вимог до роботи літніх терас – відстань між столиками 1.5 метри, обмежена за кількістю людей, які можуть знаходитися на території, а також карантинні правила, такі як дезінфекція столика, крісел, туалетів.

"Є визначені чітко 22 пункти, яких потрібно дотримуватись. Протокол, який впроваджувався минулого року, був дещо доопрацьований цього року, зважаючи на цю реальність, яку ми вже пережили, ми цей протокол обговорили і сьогодні його на комісії ТЕБ і НС перезатвердили. І поліція, і моніторингові групи будуть проводити перевірки. Особлива увага буде, зрозуміло, у перші дні, і так само продовжимо у наступні дні, звертаючи особливу увагу на дрібниці», – додав посадовець.

Нагадаємо, що у Львові посилений карантин продовжили до вівторка, 4 травня. Втім, є деякі послаблення.

Последние новости