Не мерзни: сім рецептів зігріваючого глінтвейну

Сім рецептів глінтвейну, які ви точно захочете приготувати. Фото: pexels.com

Глінтвейн завжди асоціюється із прохолодною погодою, адже він зігріває. Зазвичай його готують восени і взимку. Це гарячий алкогольний напій, який готують із вина, з додаванням цукру або меду, і обов’язково з прянощами.

VG Львів зібрав кілька рецептів, які ви точно захочете приготувати.

Класичний глінтвейн

Залити водою гвоздику і горіх, кип'ятити 1 хвилину. Зняти з вогню, 10 хвилин дати настоятися. У вино додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити прянощі в гаряче вино.

Медовий глінтвейн

Мед залити вином, додати прянощі. Постійно помішуючи, нагріти, не доводячи до кипіння.

Глінтвейн на білому вині

Змішайте в каструлі приправи, мед і апельсин, нарізаний кружельцями. Залийте все вином. Проварити 5-6 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.

Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн із журавлини

З’єднати приправи для глінтвейну з цукром. Залити мікс журавлинним соком або морсом та апельсиновим соком. Варити на повільному вогні. Коли суміш закипить, накрийте й відкладіть на 5-10 хвилин. Потім знову нагріти і додати портвейн. Не кип’ятити.

Кавовий глінтвейн

Підігріти вино, зварити або запарити каву. Коли вино нагріється, додати в нього каву і цукор, провари ще кілька хвилин на маленькому вогні, помішуючи. Додати коньяк.

Імбирний глінтвейн

Змішати в каструлі вино, корицю, гвоздику і перець. Очищений корінь імбиру нарізати невеликими шматочками. Лимон і апельсин тонкими кільцями. Імбир і фрукти додати в каструлю з вином, за бажанням — цукор або мед. Варити глінтвейн на повільному вогні. Не дозволити йому закипіти.

Последние новости