Різдво у Львові: 7 найцікавіших локацій, які обов’язково слід відвідати

Різдво у Львові: 7 найцікавіших локацій, які обов’язково слід відвідати || Фото: lviv1256.com

Новорічно-різдвяний час – казковий період у Львові. Місто вбирається у святкові шати, аби львів'яни та туристи сповна пройнялись неймовірною атмосферою. Цьогоріч, у зв'язку з пандемією, святкування відбуватимуться в адаптованому до карантинних норм форматі. 

Розповідаємо та показуємо 7 найцікавіших локацій у Львові, які обов’язково слід відвідати на Різдво.

Головна новорічна ялинка Львова

Новорічна ялинка – невід’ємна частина зимових свят, тож зелену красуню обов’язково потрібно побачити на власні очі. Святкове дерево на проспекті Свободи у Львові уже встановили і засвітили. І цього року вона особлива, адже для неї обрали нову концепцію новорічно-різдвяної ілюмінації. Сама ялинка, як і минулого року, прикрашена рясним освітленням, але, окрім того, було додано іграшки у вигляді ромбів та різдвяних «павуків».

А неподалік головної новорічної ялинки одразу розташований ще один символ зимових свят у Львові – різдвяний ярмарок. Сюди варто заглянути під час зимової прогулянки засніженим Львовом, аби зігрітись ароматним глінтвейном та скуштувати смаколиків. Або ж придбати сувеніри на згадку. 

Додамо, що цьогоріч у Львові святкові хатинки ярмарку можна знайти на кількох локаціях: на проспекті Свободи, в сквері на вулиці Валовій, на вулиці Курбаса, а також у Сихівському районі біля Центру Довженка. Різдвяний ярмарок працюватиме до 20 січня.

Де: проспект Свободи 

Графік роботи: помилуватися ялинкою можна цілодобово. Графік роботи ярмарку такий: у будні з 11:00 до 22:00, а у вихідні – з 10:00 до 23:00

Ціна: вхід вільний

Різдвяний пляц за Арсеналом

З минулого року у Львові з’являється нова різдвяна площа, яка нагадує ярмарок. Тут на відвідувачів чекають майстер-класи, виставки, багато пампухів, вертеп на Різдво та інші атракції. Щовівторка – розіграш призів від Дзигармайстра, а щопонеділка та щочетверга – показ улюблених різдвяних фільмів. І, звісно ж, як без смаколиків на ярмарку? Тут можна скуштувати знані ребра з «Реберні під Арсеналом», львівську настоянку від «П`яної Вишні», глінтвейн та пунш від «Пструг, хліб та вино», гарячі настоянки та хот-доги від «Галицької Алхімії» тощо.

Де: навпроти кнайпи «Пструг хліб та вино», що вулиці Братів Рогатинців, 49 у Львові

Коли: до 31 грудня, з 12:00 до 20:00

Ціна: вхід вільний

Різдвяні гуляння в «Країні мрій»

«Країна Мрій» – найбільший в Україні міжнародний етнофестиваль, засновником та ідейним натхненником якого є відомий український музикант Олег Скрипка. 

Під час фестивалю на відвідувачів чекають: ялинка, резиденція Святого Миколая, різдвяна Шопка, вертепи, мистецькі майстерні та майстер-класи, ярмарок, майданчик для дітей, традиційні танці, смачна етнічна їжа та гарячі напої. Також впродовж фестивалю «Країна Мрій» виступатимуть такі артисти, як: Аліна Паш, Альона-Альона, Воплі Відопляса, Олег Скрипка тощо.

Де: в Ennio Event Square, що на вулиці Джерельній, 22

Коли: до 9 січня, з 15:00 до 20:00

Ціна: вхід на фестиваль вільний

Ковзанка просто неба

Найпопулярніша та найчарівніша ковзанка Львова розташована у самісінькому «серці» міста – під Ратушею. Таке спільне катання на ковзанах просто неба підійде як для романтичного побачення, так і для активного вечора у колі близьких. А після ковзанки можна випити запашної кави чи перекусити у якомусь із численних ресторанів неподалік.

Де: площа Ринок (північний бік)

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00. Каса з 10:00 до 20:00. Регулярні перерви на чистку льоду – 30-40 хвилин 

Ціна: понеділок-четвер: дорослі – 110 гривень, діти до 12 років – 90 гривень. П’ятниця-неділя: дорослі – 150 гривень, діти до 12 років – 110 гривень

Резиденція святого Миколая

Не встигли навідатись у Резиденцію святого Миколая? Не біда! У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові Чудотворець прийматиме відвідувачів майже місяць. У святково прикрашеній Резиденції святого Миколая на маленьких гостей чекають різдвяні міні-вистави, фотозони та зустріч із Чудотворцем, який уже двічі вакцинувався та підготував для кожної дитини подарунок.

Де: Парк Культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, вулиця Дмитра Вітовського, 51

Графік роботи: до 6 січня 2022 року, з 12:00 до 20:00

Ціна: 250 гривень. Вхід для одного дорослого, який супроводжує дитину – безкоштовний

Різдвяна шопка

Неодмінно на Різдво варто помилуватись різдвяною шопкою! Її щорічно встановлюють на площі Ринок, біля центрального входу до міської ради. Різдвяна шопка тішитиме львів’ян і гостей міста впродовж зимових свят.

Де: площа Ринок, біля входу у Ратушу

Графік роботи: цілодобово

Ціна: вхід вільний

Різдвяний дідух

Саме з винесенням Різдвяного дідуха у Львові традиційно розпочинаються численні святкові і благодійні заходи, зокрема запланована хода звіздарів, коляда тощо. Для українців дідух є символом достатку і надії на те, що Господь й надалі буде прихильним до нас.

Де: площа Яворського

Графік роботи: цілодобово

Ціна: вхід вільний

[read_more_vg id="1191096"]

Последние новости