Різдво у Шевченківському Гаю 2022: опублікована повна програма святкування

Різдво у Шевченківському Гаю 2022: опублікована повна програма святкування || Фото: lvivskansen.org

У п'ятницю та суботу, 7 та 8 січня, львів’ян і туристів запрошують у Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького на святкову забаву «На Різдво в Гаю». Відвідувачі матимуть змогу поринути у різдвяні традиції та українське Різдво. 

«Якщо вам хочеться торкнутися автентики та відчути магію родинного свята – чекаємо у Львівському скансені. Саме тут живе Дух Різдва – у старій бойківській церкві, у колоритній гуцульській ґражді чи на багатій покутській садибі… Так наче у фільмах Параджанова чи Миколайчука, тільки все по-справжньому!», – розповіли у Шевченківському Гаю.

Програма свята «На Різдво в Гаю» 2022

Субота, 7 січня. З 14.00 до 16.30 на подвір’ї церкви зі села Кривка відбудеться коляда з гуртом звіздарів і мистецькі вертепи у Різдвяній шопці.

Неділя, 8 січня. З 14.00 до 16.30 на подвір’ї церкви зі села Кривка можна можна буде побачити та послухати мистецькі вертепи у Різдвяній шопці, колядничий гурт з "Дударика".

Окрім того, гості можуть замовити ексклюзивну екскурсію "Українське Різдво".

З 16.30 до 19.00 у садибі зі села Вербівець будуть народні танці та спільна коляда з найкращими музикантами Львова (танці з ДРИҐ, Lemko Bluegrass Band, Соломія Чубай зі своїми друзями музикантами, Vasyl Karvatskiy, Гурт KURBASY, MANU, ведучий Pavlo Gots).

Окрім того, на гостей свята чекають різдвяні інтер’єри, святкові фотозони, "жива" шопка, автентична кухня. 

Вхід до Музею 7-8 січня (загальний квиток) – 100 гривень. Пільговий квиток – 50 гривень. 

Последние новости